Συνέντευξη Τύπου αναφορικά με τις προθέσεις του αναφορικά με τον Παναθηναϊκό δίνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο διοικητικός ηγέτης της «πράσινης» ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη, ξεκίνησε την τοποθέτησή του με την εξής φράση: «Έχω διαβάσει πολλά, ορισμένοι από σας αξίζετε Όσκαρ σεναρίου επιστημονικής φαντασίας. Μόνο ότι άλλαξα ομάδα δεν διάβασα».

Στη συνέχεια προβλήθηκε ένα βίντεο με κάποια τοποθέτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από την προηγούμενη συνέντευξη Τύπου. Και πρόσθεσε: «Η οικογένεια μου έχει βάλει 372.800.000 ευρώ! Αγοράζεις τρεις φορές το Χίλτον με αυτά τα λεφτά. Από τότε που ανέλαβα έχω βάλει 63.000.000 ακόμη. Υπάρχουν αποδείξεις».

Για τον Ερασιτέχνη

Όσον αφορά για τον Ερασιτέχνη, είπε: «Παρέλαβα χρέος 3.600.000 ευρώ και το ρίξαμε, ενώ είναι όλο ρυθμισμένο. Έχουμε όλες τις ομάδες μας στις μεγάλες κατηγορίες, κατακτήσαμε τίτλο και θα πάρουμε και το πρωτάθλημα. Αποτρέψαμε να δοθεί ένα ακόμη πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό στα χαρτιά. Ο Παναθηναϊκός σηκώθηκε στα πόδια του και είναι εδώ. Το κατάλαβαν όλοι, φίλοι και εχθροί. Έχουμε υγεία πλέον, καλές υποδομές και το αποδεικνύουν τα χαμόγελα των αθλητών και των φιλάθλων. Ο Παναθηναϊκός έγινε ξανά με κεφαλαία γράμματα».

Για το μπασκετικό τμήμα

Σχετικά με το τμήμα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, ανέφερε: «Αρχίσαμε με δυσάρεστη έκπληξη με την αποχώρηση του Ρικ Πιτίνο. Αποφασίσαμε να δώσουμε το τιμόνι στον Αργύρη Πεδουλάκη, που είναι πάντα πρώτη μου επιλογή με μπασκετικά κριτήρια. Όμως, αποδείχτηκε λανθασμένη γιατί ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος να του δώσει ευκαιρία. Ο Αργύρης έδειξε πόσο αγαπά τον Παναθηναϊκό αποχωρώντας. Ο κορονοϊός διέκοψε βίαια τη χρονιά και τη συνεργασία μας με τον κόουτς Πιτίνο, την ώρα που ήμασταν έκτοι στην Ευρωλίγκα και πηγαίναμε για το πρωτάθλημα. Ευχαριστούμε τον κόουτς Ρικ και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στον φυσικό του χώρο, στο NCAA».

Για να συμπληρώσει: «Η πανδημία από τα 8 εκατ. ευρώ έφερε τα έξοδα για τη χρονιά στα 11 εκατ. ευρώ, χωρίς να ξέρουμε τι θα γίνει με την Ευρωλίγκα. Στο πρωτάθλημα είχαμε ήσυχη χρονιά χωρίς τον Ολυμπιακό, με οικογένειες στις κερκίδες και με πολλές εκπλήξεις. Στον έναν αγώνα που δώσαμε με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ έφυγα από το ημίχρονο για να προστατέψω την ίδια μου τη ζωή. Όταν οι δημοσιογράφοι γίνεστε στόχος το κάνετε μέγα θέμα και καλά κάνετε, αλλά θα πρέπει να συμβαίνει για οποιονδήποτε. Η Αστυνομία δεν έκανε απολύτως τίποτα. Οι λόγοι γνωστοί χρόνια τώρα. Γιατί ένας άνθρωπος που βάζει εκατομμύρια δεν μπορεί να πάει στο γήπεδο, θα πρέπει να απαντήσουν η διοργανώτρια Αρχή, η Αστυνομία και ο Ολυμπιακός».

Για τη Διπλή Ανάπλαση

Αναφορικά με την Βοτανικό ανέφερε: «Αρχικά η Διπλή Ανάπλαση δεν περιλάμβανε γήπεδο μπάσκετ και είχε απεχθείς όρους για τον Ερασιτέχνη. Αυτό αποτελούσε αδικία και απιστία. Θέλαμε εξ αρχής ο Παναθηναϊκός να παραχωρήσει τη μεγαλύτερη έκταση-φιλέτο στο κέντρο της Αθήνας. Η αποτίμησή της είναι σε πρώτη εκτίμηση στα 300 εκατ. ευρώ. Θα παίρναμε αντάλλαγμα ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 28.000 θέσεων, ένα γήπεδο μπάσκετ 12.500 θέσεων, πισίνα και 17 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα για εμπορικές χρήσεις. Όλα αυτά κοστολογούνταν 125 εκατ. ευρώ.

Για να προλάβω τους λογιστές και κάποιους κακοπροαίρετους, προσφέρουμε περιουσία 300 εκατ. ευρώ για να πάρει 165 εκατ. ευρώ, την ώρα που άλλες ομάδες έχουν πάρει γήπεδα χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Ο Δήμος θα παραχωρούσε το χώρο για ισόβια χρήση, παρόλο που ο Βοτανικός δεν είναι η καλύτερη περιοχή. Λόγω του κορωνοϊού, των προκλήσεων στον Έβρο και του μεταναστευτικού, η υπόθεση έχει καθυστερήσει σημαντικά, αλλά δικαιολογημένα».

Και πρόσθεσε: «Έχοντας στο μυαλό την τελευταία μας συνάντηση με τον Γιάννη Αλαφούζο, που μου είπε πως θα ρίξει το μπάτζετ στα τάρταρα, πρότεινα να πάμε στο 50-50 στο πρότζεκτ Παναθηναϊκή Πολιτεία στον Βοτανικό. Η απάντησή του ήταν “δεν πιστεύω ότι θα γίνει ο Βοτανικός και αν γίνει θα χρειαστούν πολλά χρήματα που δεν είμαι διατεθειμένος να βάλω”. Του εξήγησα πως αν προκύψει επιπλέον ανάγκη χρηματοδότησης, θα τα καλύψω όλα εγώ. Πριν φύγω από τη συνάντηση, όλα είχαν διαρρεύσει. Κατάλαβα πως θέλει να ρίξει τα χρέη στο μηδέν και μετά να πουλήσει πανάκριβα. Είναι δικαίωμά του, αλλά τον καθέναν θα τον κρίνει η ποδοσφαιρική ιστορία. Στην ΠΑΕ δεν έχουν διάθεση απεμπλοκής, ούτε επένδυσης. Τις εξελίξεις θα τις δούμε στη συνέχεια».

Για το PAO Alive

Όσον αφορά το PAO Alive, σημείωσε: «Ήμουν βέβαιος για την ανταπόκριση του κόσμου, αλλά διαψεύστηκα οικτρά. Είχαμε σχεδιάσει καμπάνια αξίας 2 εκατ. ευρώ με πρόσωπα όπως ο Βαζέχα, ο Διαμαντίδης, ο Σαραβάκος και ο Αλβέρτης. Δυστυχώς δεν είχαμε ανταπόκριση. Στην Αυστραλία είχαμε προγραμματίσει να πάμε τον Γενάρη, αλλά ήρθαν οι μεγάλες πυρκαγιές. Στις ΗΠΑ μάς είχαν προτείνει την 25η Μαρτίου, αλλά ματαιώθηκε λόγω κορονοϊού».

Για τη Euroleague

Λάβρος εμφανίστηκε για τη Euroleague: «Η Ευρωλιγκα έχει φτάσει στο σημείο μηδέν λόγω του κ. Μπερτομέου. Μόνο ο Παναθηναϊκός φωνάζει. Αλλά ποιος να φωνάξει άλλωστε; Σου λέει μετά FFP και κουνά το δάχτυλο. Η Ευρωλίγκα είναι ένα μαύρο κουτί, οι ομάδες δεν ξέρουν πόσα είναι και πού πάνε τα έσοδα. Για όσους πουν “τώρα τα θυμήθηκες;”, θυμίζω ότι το 2002 είχαμε απειλήσει να μην παίξουμε στον τελικό και από το 2009 αντιδρούμε, πότε ο Παύλος, πότε ο Θανάσης και πότε εγώ.

Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Μακάμπι συντηρούν την Ευρωλίγκα. Το τηλεοπτικό συμβόλαιο των τριών ομάδων τη συντηρεί. «Ο Μπερτομέου δεν έχει απάντηση για τίποτα, δεν ξέρει τις συνέπειες, δεν μπορεί να κάνει deal με παίκτες για το 80% των πληρωμών των παικτών. Μας εκβιάζει. Είναι δυνατό να συμφωνείς με τους παίκτες για μείωση; Ποιος είσαι εσύ; Ωμός εκβιασμός! Όταν ένας αθλητής έχει παίξει για το 65% και οι ομάδες έχουν χάσει το 50%, πας και τους προσφέρεις το 80 ή το 85%. Θεωρείς ότι οι αθλητές είναι ανόητοι να ρισκάρουν;

Άκουσα να λένε στη Γενική Συνέλευση ότι Ευρωλίγκα χωρίς Παναθηναϊκό δεν υπάρχει. Ας το πει κάποιος και στον Μπερτομέου. Η Ευρωλίγκα αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό με τον χειρότερο τρόπο. Έκλεισαν το ΟΑΚΑ παραμονή του αγώνα με τη Φενέρ δείχνοντας έλλειψη σεβασμού ακόμη και στον κόσμο. Είδαμε μέχρι και την τελευταία αγωνιστική το 2016-17 περίεργα αποτελέσματα, ώστε ο Παναθηναϊκός να πέσει πάνω στη Φενέρ, αντί της Εφές, αν δεν γινόταν το μαγείρεμα του αιώνα».

Συμπλήρωσε μάλιστα: «Και φυσικά η αγαπημένη μας διατησία. Αμέτρητες οι σφαγές του Παναθηναίκού. Τι να πρωτοθυμηθούμε τον τελικό του 2009, τον ημιτελικό του 2012 όταν βλέπαμε Καλόπουλο και Παπουτσέλη μαζί, το 2013 που ο Διαμαντίδης φορτώθηκε με φάουλ; Δεν υπάρχει ομάδα που να έχει υποστεί τόσες πολλές σφαγές επειδή αποφάσισε να πάει κόντρα στο ρέμα και να είναι γενναία κόντρα σε όλο το σύστημα. Πιστεύουν πως μπορούν να εκβιάσουν τον Παναθηναϊκό; Είναι υποχρέωση να τους δείξουμε πως δεν εκβιάζεται! Βάζουμε εκατομμύρια για να μας κουνά το δάχτυλο ο Τζόρντι, όποτε γουστάρει».

«Η Ευρωλίγκα βρίσκει ανταγωνιστή. Το BCL είναι η διοργάνωση που έρχεται και είναι έτοιμη να σβήσει τη FIBA. Πριν δύο χρόνια δεν ήταν έτοιμη, τώρα πλέον είναι και το αντιλαμβάνονται όλοι. Ακόμη κι αν η Ευρωλίγκα ήταν ο παράδεισος που ονειρεύεται ο Μπερτομέου, θα πήγαινα στο BCL για να δείξω ότι ο Παναθηναϊκός δεν εκβιάζεται από κανέναν. Τρανό παράδειγμα ότι δεν κατεβήκαμε στο ΣΕΦ για να γκρεμίσουμε την παράγκα του Ιωαννίδη. Για μένα είναι μονόδρομος η απόφαση αυτή, αλλά θα πρέπει να είναι τεκμηριωμένη αγωνιστικά και οικονομικά. Το κακό παιδί που λέγεται Παναθηναϊκός, που δεν έχει μάθει να σκύβει το κεφάλι, δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Ίσως στο τέλος αντί για μαύρο πρόβατο που θεωρούν, θα είναι ο λύκος. Αν με κοροϊδέψεις δεύτερη φορά, η ευθύνη είναι δική μου», ήταν η τελευταία του τοποθέτηση επί του θέματος.