Στην 27η επέτειο από τον θάνατο του Ντράζεν Πέτροβιτς, ο αδερφός του αναφέρθηκε στη φημολογούμενη συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό.

Ήταν οι μέρες προετοιμασίας για το Ευρωμπάσκετ 1993 και ήταν παράλληλα και οι μέρες που η Ελλάδα ετοιμαζόταν να υποδεχθεί τον κορυφαίο Ευρωπαίο μπασκετμπολίστα, αυτόν που θεωρητικά θα έκανε ένα ασύλληπτο δίδυμο με τον Νίκο Γκάλη.

Ο θρύλος θέλει τον Ντράζεν Πέτροβιτς να έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό, αλλά δε θα μάθουμε ποτέ αν ήταν αλήθεια ή όχι. Σίγουρα, πάντως, οι πιθανότητες ήταν καλές και αυτό το δείχνουν και οι δηλώσεις του αδερφού του, Ατσα, στο vecernji.hr.

«Ήταν μια περίοδος κατά την οποία ο Ντράζεν ήταν απογοητευμένος με το ΝΒΑ. Είχε κάνει μια σπουδαία σεζόν, αλλά δεν τον είχαν επιλέξει στο All Star Game. Στον Παναθηναϊκό έπαιζε τότε ο Βράνκοβιτς και προπονητής ήταν ο Παβλίσεβιτς. Πράγματι, υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να πάει στον Παναθηναϊκό», είπε αρχικά ο αδερφός του Ντράζεν και συμπλήρωσε.

«Μετά το δυστύχημα, βρήκα σε ένα πορτοφόλι του Ντράζεν ένα χαρτί με τα ονόματα τεσσάρων ομάδων: των Νικς, των Ρόκετς, των Νετς και του Παναθηναϊκού. Βλέποντας πώς ζούσε και ότι προερχόταν από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, είμαι σίγουρος πως τα καλύτερα χρόνια του ήταν μπροστά του. Δυστυχώς δεν μάθαμε ποτέ πού θα μπορούσε να φτάσει».