Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του έναν αγωνιστικό Γολγοθά, που αρχίζει σήμερα στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανιώνιο, συνεχίζεται την Πέμπτη στο ΣΕΦ απέναντι στην Μπαρτσελόνα και κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ την επόμενη Δευτέρα, ενώ ολοκληρώνεται στις 24 Ιανουαρίου στη Βιτόρια με αντίπαλο τη Λαμποράλ Κούτσα.

Πέρα από αυτό, ωστόσο, έχει και άλλα προβλήματα να λύσει. Όχι μόνο αυτά που αποκαλύφθηκαν στη συντριβή με 81-51 από την Αρμάνι στο Μιλάνο, αλλά και εκείνα των τραυματισμένων του παικτών. Η περίπτωση του Έισι Λο παραμένει… ασαφής. Το πρόβλημα του Αμερικανού γκαρντ είναι σοβαρότερο από ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά, το πιθανότερο είναι να κάνει επέμβαση που θα τον θέσει νοκ άουτ ως το τέλος της σεζόν, αλλά ο παίκτης και η ομάδα το… ψάχνουν μήπως και η ζημιά στο γόνατο αντιμετωπιστεί με θεραπεία και επιστρέψει σε περίπου δύο μήνες. Οι Πειραιώτες, αν κι έχει ήδη αποκτηθεί ο Μάρντι Κόλινς (έπαιξε τρία λεπτά με την Αρμάνι και σήμερα αναμένεται να πάρει περισσότερο χρόνο), έχουν ψάξει στην αγορά για αντικαταστάτη με περισσότερα κοινά χαρακτηριστικά με αυτά του Λο. Αν και δεν επιβεβαιώθηκαν οι επαφές με τον Ντάριους Μόρις, ο Αμερικανός γκαρντ αρέσει κι εφόσον δεν κερδίσει μόνιμο συμβόλαιο με τους Κλίπερς (στις 6/1 είχε υπογράψει για δέκα μέρες και μπορεί να υπογράψει ένα ακόμη δεκαήμερο συμβόλαιο) δεν αποκλείεται να γίνει κίνηση για την απόκτησή του.

Αμφιβολίες υπάρχουν και για το πότε θα επανέλθει ο Μπρεντ Πέτγουεϊ. Ο Αμερικανός φόργουορντ αισθάνεται καλύτερα, υπάρχει αισιοδοξία πως θα αποφύγει το χειρουργείο και θα είναι έτοιμος σε 1-1,5 μήνα, αλλά τουλάχιστον στην περίπτωσή του έχει ήδη αποκτηθεί αντικαταστάτης, ο Τζαμάριο Μουν. Ο 33χρονος άσος έκανε χθες την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα, σήμερα δεν θα είναι στη δωδεκάδα για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο κι από τη στιγμή που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον πρώτο γύρο του Top 16, θα κάνει ντεμπούτο την επόμενη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Αξίζει να σημειωθεί πως Κόλινς και Μουν δηλώθηκαν στο ρόστερ της Α1 αντί των Λο και Πέτγουεϊ, τα συμβόλαια των οποίων διακόπηκαν (για τυπικούς λόγους) προσωρινά. Ο Ολυμπιακός εξάντλησε τις αλλαγές ξένων για τον πρώτο γύρο κι έχει δικαίωμα για άλλες δύο στον δεύτερο γύρο της Α1.

Πάντως για την ώρα η προσοχή εστιάζεται στο αποψινό ματς με τον Πανιώνιο (17:00) στη Νέα Σμύρνη. Οι Πειραιώτες θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη για να διατηρήσουν ακέραιες τις όποιες ελπίδες υπάρχουν για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, αλλά και για να μη βρεθούν σε μειονεκτική θέση για τη δεύτερη θέση. Οι «κυανέρυθροι» έχουν δύο ήττες στην Α1, αλλά ο Ολυμπιακός που έχει μία (αυτή από τον ΚΑΟΔ) βρίσκεται πίσω τους λόγω του -2 με το οποίο ξεκίνησε τη σεζόν και αν χάσει απόψε θα βρεθεί δύο νίκες πίσω από τους Νεοσμυρνιώτες.

Πηγή: sport-fm.gr