Απίστευτη ταλαιπωρία για τρεις Αργεντινούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έζησαν οκτώ μέρες στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, αφού δεν μπορούσαν να βρουν πτήση για να γυρίσουν στην χώρα τους.

Τρεις Αργεντινοί ποδοσφαιριστές, άθελά τους βεβαίως, «ζήλεψαν» την δόξα του Τομ Χανκς, ο οποίος στην ταινία «The Terminal» υποδυόταν έναν ταλαίπωρο που κόλλησε εννέα μήνες στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης (σενάριο βασισμένη σε αληθινή, ακόμα πιο σκληρή ιστορία).

Οι Λεονάρντο Χιλ, Σέρχιο Βίτορ και Κριστιάν Γκουάνκα, οι οποίοι αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας, έζησαν οκτώ μέρες στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, αφού λόγω κορονοϊού είχαν απαγορευτεί οι πτήσεις από Βραζιλία προς Αργεντινή και η δική τους πτήση για Μπουένος Άιρες ήταν μέσω Σάο Πάουλο.

Εντέλει, τα κατάφεραν, με τον Γκουάνκα μάλιστα να έχει μαζί του την σύζυγό του, τις δύο κόρες του και την πεθερά του. «Αυτός που πέρασε πιο δύσκολες στιγμές ήταν ο φίλος μου ο Κριστιάν» εξήγησε στην γερμανική εφημερίδα «Bild» ο Χιλ. «Είχε τις δύο μικρές κόρες μαζί του και δεν σταματούσαν να τον ρωτούν τι γίνεται. Και, βεβαίως, δεν μπορούσε να απαντήσει» πρόσθεσε.

Στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης έφτασαν να κοιμηθούν στο πάτωμα, με τους τρεις ποδοσφαιριστές να κάνουν τζόκινγκ στους διαδρόμους για να κρατηθούν σε φόρμα. Μέσα στην ατυχία τους, οι υπάλληλοι του αεροδρομίου τους στάθηκαν, τους έδιναν φαγητό και, μάλιστα, ένας υπάλληλος τους έφερε και όργανο γυμναστικής!

Εντέλει, με πτήση της Lufthansa πέταξαν για Βραζιλία και από εκεί μέσω Ουρουγουάης, έφτασαν σπίτι τους. «Όταν έφτασα, αρχικά ξεκουράστηκα αρκετά. Μετά κάναμε ένα ασάδο (σ.σ. μπάρμπεκιου). Ήπια ένα ποτήρι αργεντίνικο κρασί και ένα μάτε» συμπλήρωσε ο Χιλ.

Πηγή: gazzetta.gr