Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο το αγγλικό πρωτάθλημα της νέας σεζόν να διεξαχθεί σε άδεια γήπεδα, με τις ομάδες να… πονάνε ήδη.

Ο κορονοϊός ήρθε για να αλλάξει πολλά πράγματα και ένα από αυτό είναι και τα οικονομικά του ποδοσφαίρου, το οποίο δεν μπορεί να βασίζεται στα έσοδα που προέχονταν από τους οπαδούς.

Είναι σίγουρο ότι το υπόλοιπο της φετινής σεζόν θα διεξαχθεί παντού χωρίς κόσμο, είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι εξέδρες θα παραμείνουν άδειες ως το τέλος του 2020 και είναι πιθανό να γίνονται όλα τα ματς κεκλεισμένων των θυρών σε όλη τη διάρκεια της σεζόν 2020-21.

Αυτό είναι κάτι που αρχίζουν, όσο κι αν δε θέλουν, να το σκέφτονται στην Αγγλία, με τη Daily Mail να υπολογίζει τα χρήματα που θα χάσουν οι ομάδες της Premier League σε μια τέτοια περίπτωση. Και είναι πολλά λεφτά…

Η αγγλική εφημερίδα τα υπολόγισε στα 880 εκατ. λίρες, δηλαδή περισσότερα από ένα δισ. ευρώ, με τις μεγαλύτερες απώλειες να είναι για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία θα χάσει περίπου 160 εκατ. ευρώ αν παίξει 19 ματς πρωταθλήματος στο Ολντ Τράφορντ χωρίς κόσμο.

Ακολουθούν οι Άρσεναλ, Τότεναμ και Λίβερπουλ, ενώ τις μικρότερες απώλειες υπολογίζεται ότι θα τις έχουν οι Μπέρνλι και Μπόρνμουθ με 10 και 15 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.