Μπορεί και στην Ιταλία να σκέφτονται σταδιακά την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης αναφορικά με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά ένα τέτοιο σενάριο βρίσκει αντίθετο το 64% των πολιτών, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η Izi σε συνεργασία με την Comin & Partners.

Αυτό που κυρίως απασχολεί τον κόσμο, είναι η ανησυχία για τη δημόσια υγεία λόγω κορονοϊού, καθώς η πανδημία μπορεί να είναι σε ύφεση το τελευταίο διάστημα, αλλά το πρόβλημα δεν έχει εξαλειφθεί. Άλλωστε, η γειτονική χώρα είναι εκείνη που έχει γνωρίσει τις μεγαλύτερες συνέπειες στην Ευρώπη από το πέρασμα του ιού.

Η έρευνα που διεξήχθη μεταξύ 24 και 25 Απριλίου και σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ περιελάμβανε 1.006 άτομα. Το 60% των ερωτηθέντων δήλωσε πως είναι φίλοι του ποδοσφαίρου (πολύ ή αρκετά), όμως και εκεί οι μισοί (51%) τάχθηκαν κατά της επανεκκίνησης των πρωταθλημάτων, έστω και χωρίς θεατές.

Εκείνοι που δηλώνουν υπέρ της επανεκκίνησης των πρωταθλημάτων, ανέρχονται στο 36% των ερωτηθέντων. Μεταξύ αυτών, οι μισοί θεωρούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ως κινητήρια δύναμη για την οικονομική ανάπτυξη, καθώς είναι μια «βαριά βιομηχανία» για την Ιταλία, παραδοσιακά…

Αυτή που καλείται να αποφασίσει για τη μοίρα των πρωταθλημάτων στη χώρα (όχι μόνο του ποδοσφαιρικού) είναι η κυβέρνηση σύμφωνα με το 77% των Ιταλών, ενώ για το 15% η τελευταία λέξη θα πρέπει να ανηκει στην Ομοσπονδία (FIGC).

Τέλος, όσον αφορά τη «δίψα» για ποδόσφαιρο, δεν καλύφθηκε με κανέναν τρόπο για το 44% των οπαδών κατά την περίοδο της καραντίνας, ενώ το 24% είδε παλιά παιχνίδια στην τηλεόραση, το 17% βίντεο στο διαδίκτυο και το 15% μίλησε για αυτό με φίλους στο τηλέφωνο.