Ακριβά φαίνεται πως πληρώνει ο Ολυμπιακός τις καταγγελίες της FARE (Football Against Racism in Europe) για ρατσιστικές συμπεριφορές στο «Γ. Καραϊσκάκης» κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με την Άντερλεχτ.

Η UEFA έλαβε σοβαρά υπόψη της τα περιστατικά που καταγγέλθηκαν (όπως ανέφερε ανακοίνωση της FARE, υπήρχε οπτικό υλικό) και αφορούσαν την ανάρτηση πανό με ρατσιστικό περιεχόμενο και τιμώρησε τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» υποχρεούνται να κρατήσουν κλειστό ένα τμήμα από το πέταλο (το κάτω μέρος) στο πολύ σημαντικό παιχνίδι της ομάδας απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη φάση των «16» του Champions League.

Παράλληλα, οι Πειραιώτες καλούνται να καταβάλουν και πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ που αφορά τη χρήση βεγγαλικών και λέιζερ.

Πάντως, ο Ολυμπιακός αναμένεται να καταθέσει άμεσα έφεση κατά της απόφασης, αν και ίσως αυτό αποδειχθεί «δίκοπο μαχαίρι», αφού είναι γνωστή η ευαισθησία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας απέναντι σε τέτοια περιστατικά.

Στην ανακοίνωσή της η UEFA αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η μάχη κατά του ρατσισμού αποτελεί βασική προτεραιότητα της UEFA, η οποία έχει πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι σε φαινόμενα ρατσισμού και διακρίσεων τόσο στους αγωνιστικούς χώρους όσο και στις εξέδρες. Κάθε μορφή ρατσιστικής συμπεριφοράς θεωρείται σοβαρό παράπτωμα κατά των κανονισμών και τιμωρείται βαριά. Μετά την αλλαγή των κανονισμών την 1η Ιουνίου, ο αγώνας κατά του ρατσισμού γίνεται πιο έντονος και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή βαρύτερων τιμωριών».

Αντίστοιχη τιμωρία επιβλήθηκε και στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Πηγή: Sport-fm.gr