Αυγενάκης: Στο τραπέζι η διακοπή των πρωταθλημάτων

Άφησε μεγαλύτερο «παράθυρο» για το ποδόσφαιρο σε σχέση με μπάσκετ και βόλεϊ


ΑΘΛΗΤΙΚΑ
14:25
31/03/2020
Αυγενάκης: Στο τραπέζι η διακοπή των πρωταθλημάτων
loading

Ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν απέκλεισε την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω κορονοϊού, αν και άφησε μεγαλύτερο «παράθυρο» για το ποδόσφαιρο σε σχέση με το μπάσκετ και το βόλεϊ, όπως προέκυψε μέσω ραδιοφωνικών του δηλώσεων.

«Είναι βέβαιο ότι το θέμα των πρωταθλημάτων, αν θα πρέπει να διακοπούν ή όχι, είναι πάνω στο τραπέζι. Σε επικοινωνίες που έχω και με τις Λίγκες του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και του βόλεϊ έχει αρχίσει να αναπτύσσεται μια τέτοια συζήτηση. Στο μπάσκετ έχει ληφθεί ομόφωνη απόφαση να σταματήσει το πρωτάθλημα και εκεί ζητούν τη δική μου νομοθετική πρωτοβουλία. Κάτι αντίστοιχο ζητά η Λίγκα του βόλεϊ, χωρίς να είναι κάτι επίσημο.

Στο ποδόσφαιρο είναι πιο συγκρατημένοι, γιατί η UEFA δίνει ένα στίγμα και βάζει στο πλάνο το σενάριο ολοκλήρωσης των διοργανώσεων ακόμη και μέσα στον Ιούλιο. Εμείς είμαστε ανοιχτοί και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, πάντα όμως σε συνεργασία με τους συνδέσμους των επαγγελματιών αθλητών, γιατί είναι εργαζόμενοι και τους ενδιαφέρει άμεσα», είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού μέσω του ραδιοφώνου των Παραπολιτικών.

Και πρόσθεσε: «Το ζήτημα των εκλογών έχει αρχίσει να απασχολεί διοικήσεις ή υποψηφίους αθλητικών ομοσπονδιών. Εμείς δεν έχουμε μπει ακόμη σε αυτή τη συζήτηση, γιατί προέχει για μας προέχει πώς θα σώσουμε ό,τι μπορούμε από την αθλητική οικογένεια και πώς θα βάλουμε πλάτη όπως μπορούμε σε αυτή τη μεγάλη δοκιμασία. Θα έρθει όμως η ώρα του και θα πάρουμε αποφάσεις, αν με το καλό τον Μάιο έχουμε ισορροπήσει και έχουμε ξαναβρεθεί στις θέσεις μας».

Για το πλήγμα του κοροναϊού στον αθλητισμό, ο κ. Αυγενάκης ανέφερε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρωθυπουργό και στους συναρμόδιους υπουργούς, διότι όλοι τους συνέβαλλαν στην εντολή να ικανοποιήσουν το αίτημα που πολύ έγκαιρα είχε φύγει από το υπουργείο Αθλητισμού. Δηλαδή, να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης για πρώτη φορά στην Ελλάδα η Πολιτεία στηρίζει την αθλητική οικογένεια της χώρας μας με μέτρα έμμεσα και άμεσα. Ο αθλητισμός αποτελεί μια μεγάλη βιομηχανία, είναι ένας μεγάλος κύκλος οικονομικός ο οποίος απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες».

Και συμπλήρωσε: «Για πρώτη φορά τα μέτρα στήριξης περιλαμβάνουν και τα σωματεία, τις Ομοσπονδίες, αλλά και τους απασχολούμενους έμμεσα και άμεσα γύρω από το χώρο του αθλητισμού. Καλύπτει δηλαδή το σύνολο της αθλητικής οικογένειας».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, ανέφερε επίσης: «Έχουμε μερικές εξαιρέσεις, όπου υπάρχουν κάποιοι ΚΑΔ, άσχετοι ομολογουμένως με τα αντικείμενα κάποιων αθλητικών φορέων, για τον λόγο αυτό σπεύδουμε σήμερα μετά από μια επεξεργασία που κάναμε να στείλουμε μια συγκεκριμένη πρόταση προς τους συναρμόδιους υπουργούς, μήπως και αυτές τις ελάχιστες περιπτώσεις, καταφέρουμε και αυτές να τις συμπεριλάβουμε. Όπως επίσης σπεύδουμε σήμερα με την επιστολή αυτή να ζητήσουμε αν είναι διατεθειμένοι να κάνουν και κάποιες εξαιρέσεις από την οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ για τους επαγγελματίες αθλητές. Για παράδειγμα τους καλαθοσφαιριστές ή ποδοσφαιριστές που έχουν υψηλά συμβόλαια...».

Αναφορικά με την πρωτοβουλία-παραίνεση του πρωθυπουργού προς τους βουλευτές να παραχωρήσουν τη μισή βουλευτική αποζημίωσή τους, ο κ. Αυγενάκης δήλωσε ότι «πέρα από το συμβολισμό έχει και μια ουσία, γιατί συζητάμε για βουλευτές, εξωβουλευτικά στελέχη της κυβέρνησης, οι οποίοι όλοι μας καταβάλλουμε το μισό της μηνιαίας αποζημίωσης τώρα και το άλλο μισό του Μαΐου για να συμβάλουμε και εμείς με το δικό μας τρόπο σε αυτή την προσπάθεια».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει