Η ομάδα από το Μπέργκαμο συνεχίζει να εντυπωσιάζει και βλέπει πλέον τους «8» του Champions League.

Ο ενθουσιασμός της Αταλάντα ήταν εμφανής από τα πρώτα λεπτά, με τον Γκόμες να απειλεί στο 5′ και τον Πάσαλιτς να βγαίνει τετ α τετ στο 8′, για να αποκρούσει ο Ντομενέκ. Οι Μπεργκαμάσκι κυριαρχούσαν στον αγωνιστικό χώρο και στο 16′ τελικά, από το γύρισμα του Γκόμες και την προβολή του Χάτεμπερ, είχαν και το προβάδισμα (1-0).

Η Βαλένθια προσπάθησε να αντιδράσει και είχε δοκάρι στο 30′ με το σουτ του Φεράν Τόρες, στη μοναδική της φάση. Αντιθέτως, οι Ιταλοί κατάφερναν πιο εύκολα να γίνουν επικίνδυνοι και στο 42′ το δυνατό σουτ του Ίλιτσιτς -με το δεξί μάλιστα- κατέληξε στο παραθυράκι της εστίας του Ντομενέκ, ο οποίος βρήκε την μπάλα αλλά δεν κατάφερε να αποσοβήσει το 2-0.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν τέλειο για την Αταλάντα, αλλά το δεύτερο θα εξελισσόταν σε… ονειρικό! Η γκολάρα του Φρόιλερ στο 57′, με υπέροχο πλασέ εκτός περιοχής, έφερε το 3-0 και λίγα λεπτά μετά, στο 62′, ο Χάτεμπερ βγήκε σε θέση για γκολ και το έβαλε ξανά, ανεβάζοντας το σκορ στο 4-0!

Όλοι, σε εξέδρες και αγωνιστικό χώρο, είχαν… παρανοήσει με αυτά που έβλεπαν ή έκαναν, οπότε κάπου εκεί οι Ισπανοί βρήκαν την ευκαιρία να μειώσουν σε 4-1 με τον Τσερίσεφ (66′) μετά το λάθος του Παλομίνο, μαζεύοντας κάπως την κατάσταση.

Αταλάντα: Γκολίνι, Τολόι, Παλομίνο, Καλντάρα (75′ Ζαπάτα), Χάτεμπερ, Γκόσενς, Γκόμες (81′ Μαλινόφσκι), Ντε Ρουν, Ιλιτσιτς, Φρόιλερ, Πάσαλιτς (92′ Ταμέζε).

Βαλένθια: Ντομενέκ, Μανγκαλά, Ντιακαμπί, Γκαγιά, Βας, Παρέχο, Κοντογκμπιά, Γκουέντες (64′ Τσερίσεφ), Σολέρ, Τόρες, Μάξι Γκόμες (73′ Γκαμεϊρό).