Το γκολ του Μάτος ήταν αρκετό για να νικήσει ο ΠΑΟΚ στη Λαμία και να παραμείνει στο -1 από τον Ολυμπιακό.

Η νίκη του Ολυμπιακού στην Κρήτη την Τετάρτη, μετέτρεπε σε υποχρεωτική τη νίκη για τον ΠΑΟΚ στη Λαμία ώστε να μη χάσει έδαφος. Και δεν έχασε. Σε ένα ματς που δεν ήταν και το καλύτερο που έχουμε δει, το γκολ του Μάτος με προβολή μετά το φάουλ του Βιεϊρίνια έκανε τη διαφορά και οι πρωταθλητές παρέμειναν σε τροχιά κορυφής. Αναστάτωση επικράτησε αρχικά με το γκολ που έκρινε τον αγώνα, αφού το VAR κόλλησε, αλλά στη συνέχεια ξεκόλλησε και απέδειξε ότι σωστά μέτρησε το 0-1.

Έχοντας στο πλευρό του περίπου 400 οπαδούς του, ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και στο πρώτο 15λεπτο απείλησε με Βιεϊρίνια, Μάτος και Άκπομ. Ειδικά ο τελευταίος είχε μεγάλη ευκαιρία στο 15′ αλλά την έχασε, με συνέπεια το ματς να είναι αρκετά κλειστό στη συνέχεια. Οι πρωταθλητές είχαν τον έλεγχο αλλά δεν είχαν άλλες φάσεις, απέναντι σε μια Λαμία που αμυνόταν σωστά και έβλεπε τα λεπτά να περνάνε ακίνδυνα. Μέχρι που ήρθε το 33ο λεπτό τουλάχιστον… Εκεί, ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε το φάουλ και ο Μάτος με προβολή έκανε το 0-1, σε μια φάση που… παιζόταν αν υπάρχει ή όχι οφσάιντ. Τη λύση, επομένως, κλήθηκε να δώσει το VAR, αλλά αυτό… κόλλησε. Αυτό ειπώθηκε αρχικά, οπότε το γκολ μέτρησε, για να διευκρινίσει στη συνέχεια ο 4ος διαιτητής ότι έγινε έλεγχος της φάσης μέσω VAR και γι’ αυτό μέτρησε κανονικά το γκολ.

Όπως και να έχει, ο ΠΑΟΚ ήταν μπροστά στο σκορ (σωστά όπως αποδείχθηκε όταν τελικά δόθηκε replay της φάσης του γκολ) και στο 59′ είχε καλή στιγμή από προσπάθεια του Λημνιού. Ο Αμπέλ Φερέιρα έριξε στον αγώνα τον Σφιντέρσκι αντί το Άκπομ λίγα λεπτά αργότερα και στο 72′ -και ενώ είχε αντικατασταθεί ο Γιαννούλης λόγω τραυματισμού- ο Βαρέλα θα μπορούσε να κάνει το 0-2 από κοντά αλλά δεν μπήκε στη φάση… Μικρό το κακό για τους Θεσσαλονικείς, από τη στιγμή που κράτησαν το 0-1 στη συνέχεια και δεν άφησαν βαθμούς στη Λαμία, με αποτέλεσμα να παραμείνουν στο -1 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Λαμία: Θεοδωρόπουλος, Βάντερσον, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Ασίγκμπα (74′ Βασιλόγιαννης), Δημούτσος, Βύντρα, Σκόνδρας (85′ Σάσι), Ρόμανιτς, Καραμάνος (69′ Μπιανκόνι), Μπεχαράνο.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιάννουλης (69′ Κρέσπο), Εσίτι, Μαουρίσιο, Λημνιός, Βιεϊρίνια (86′ Αουγκούστο), Μίσιτς, Ακπόμ (63′ Σφιντέρσκι).