Ο εκπρόσωπος των UEFA/FIFA αναφέρθηκε στις αποφάσεις που πάρθηκαν στη συνάντηση των Big 4…

Οι ισχυροί άνδρες των τεσσάρων μεγάλων δεν μίλησαν μετά το τέλος της σχεδόν 4ωρης συνάντησης στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, αλλά το έκανε ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στο κλίμα έντασης που υπήρξε κατά τη διάρκεια της συνάντησης και στη συνέχεια ήταν η σειρά του Χέρμπερτ Χούμπελ να κάνει δηλώσεις.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό που πήρε την μπάλα και οργάνωσε τη συνάντηση αυτή. Για να είμαι ξεκάθαρος, ήταν καλύτερο απ’ ό,τι περιμέναμε. Ήταν μια καλή συζήτηση. Ξέρετε, εγώ είμαι Αυστριακός και δεν έχω συνηθίσει τη νοοτροπία σας. Αν κάποιοι άνθρωποι στη χώρα μου μιλούσαν με τέτοιο τρόπο, θα ήταν προσβεβλημένοι για χρόνια. Πιθανότατα για δεκαετίες. Εδώ είναι διαφορετικά», είπε αρχικά ο εκπρόσωπος των FIFA/UEFA και πρόσθεσε…

«Θέλω να σας ενημερώσω ότι υπήρξε κοινή συμφωνία ότι πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα και ότι η FIFA και η UEFA δεν μπορούν να μείνουν για πάντα στην Ελλάδα. Ουσιαστικά από τη σημερινή συνάντηση αποφασίστηκε οι εκλογές της ΕΠΟ να γίνουν νωρίτερα, κατά πάσα πιθανότητα τον Ιούνιο του 2020. Θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν περισσότεροι ξένοι διαιτητές κυρίως στα κρίσιμα παιχνίδια των πλέι οφ. Επίσης θα συνεχιστούν οι συνομιλίες και ο διάλογος. Θα υπάρξει νέα συνάντηση με τη συνδρομή της FIFA, της UEFA και του Υφυπουργού».