Σε αυτό το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Καλαμάτα (το ματς του 0-2) παίκτες όπως τον Λάζαρο και τον Ραντζέλοβιτς λίγο έως πολύ τους ξέραμε. Πολύ για την ακρίβεια. Από την άλλη υπάρχουν περιπτώσεις παικτών που θέλεις να τους δεις παραπάνω ή που δεν τους είχες παρακολουθήσει καθόλου.

Υπάρχει ο Μπόμπι Αλέν. Ντεμπούτο φέτος με την φανέλα του Ολυμπιακού. Πολύ σοβαρός, προσηλωμένος και με κίνητρο και διάθεση. Καλός στις τοποθετήσεις του και με επεμβάσεις στο ματς. Ο έμπειρος τερματοφύλακας ήταν τόσο καιρό πίσω από τον Ζοσέ Σα και περίμενε την ευκαιρία του. Ειδικά για ξένο παίκτη έχει την σημασία του αυτή η προσέγγιση και η νοοτροπία γιατί ο Σα δεδομένα θα χρειαστεί ξανά… ανάσες στην συνέχεια.

Εκτός από τον Γάλλο πορτιέρε υπάρχει και ο Γαλλοαλγερινός Γιασίν Μπενζιά. Που εθεωρείτο μέχρι πρότινος… τελειωμένος. Και όμως. Μπήκε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και άλλαξε την εικόνα στο κέντρο του Ολυμπιακού και ήταν θετικός και στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Καλαμάτα. Επίσης παίκτης που έδειξε κέφι, κίνητρο και αγωνιστική όρεξη. Ο Μπενζιά δείχνει πως μπορεί να δώσει λύσεις στον άξονα. Να πιέσει, να κρατήσει μπάλες, να κόψει και να δημιουργήσει. Να μην ξεχάσουμε να τονίσουμε πως το 0-1 ξεκινάει από μεταβίβαση με βαθιά μπαλιά του Μπενζιά στον Γκασπάρ και από εκεί με κεφαλιά πήγε η μπάλα στον νεαρό Σέρβο. Και για τους δύο ο πήχης δεν ήταν πολύ ψηλά οπότε η κάθε θετική προσφορά και συνεισφορά ειδικά στην συγκεκριμένη περίοδο έχει την αξία και την σημασία της.

Σε άλλες περιπτώσεις και σύμφωνα με τα όσα είδαμε στο Καλαμάτα – Ολυμπιακός: ο Αβραάμ είναι πάντα… τίμιος και τα δίνει όλα. Ο Μεριά είναι δεδομένα επηρεασμένος ως… φευγάτος. Ο Παπέ Σισέ σε πρώτη φάση ήθελε να γυρίσει και να πάρει χρόνο. Να αρχίσει να βρίσκει ξανά τα πατήματά του. Ο Γκασπάρ με τον Λοβέρα ήταν μες στις δύο φάσεις των γκολ. Ο Λάζαρος και ο Ραντζέλοβιτς σκόραραν. Ο Σέρβος με αυτό το τελείωμα μας θύμισε γιατί είχε αποθεωθεί τόσο το καλοκαίρι στα προκριματικά του Champions League που προσέφερε.

Ο Κούτρης προσπάθησε αλλά συνεχίζει να δείχνει πως δεν είναι στο επίπεδο του Τσιμίκα παρότι έχει καλά χαρακτηριστικά. Ο Γκερέρο παραμένει ντεφορμέ και με διάθεση… φυγής ίσως. Η φάση με το δοκάρι του ίσως και να λέει πολλά για την αγωνιστική και ενδεχομένως και ψυχολογική του κατάσταση. Οι Ξενιτίδης, Μπέλιτς και Μάρκοβιτς μπήκαν για να πάρουν… γεύση από το Κύπελλο και τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες με το ματς αυτό ήθελαν να κερδίσουν παίκτες και όχι να κοιτάξουν τόσο την εμφάνιση και το αποτέλεσμα. Άλλωστε το σχήμα και η ενδεκάδα ήταν τόσο πειραματικά και ο αγωνιστικός χώρος τόσο κακός που δεν θα μπορούσε κανείς να περιμένει πάρα πολλά.

Πηγή: gazzetta.gr