Με τον Ντιμπάλα να έχει δύο ασίστ και τους Ρονάλντο – Ιγουαΐν να σκοράρουν, η αδιάφορη Κυρία στάθηκε στο ύψος της στη BayArena.

Έχοντας 21 σερί ματς χωρίς ήττα στην Ευρώπη, με Τσέλσι πέρυσι και Γιούβε φέτος, ο Μαουρίτσιο Σάρι προειδοποιούσε στη συνέντευξη Τύπου την παραμονή του αγώνα ότι θα κάνει αλλαγές στην 11άδα και ότι όσοι αγωνιστούν θα πρέπει οπωσδήποτε να πάρουν θετικό αποτέλεσμα. «Κάπου διάβασα ότι το ρεκόρ για προπονητές είναι τα 22 σερί ευρωπαϊκά ματς χωρίς ήττα, οπότε αν δεν πάρουν αύριο αποτέλεσμα θα τους σκοτώσω», έλεγε χαμογελαστός ο Ιταλός τεχνικός και χαμογελαστός ήταν και μετά τη λήξη του ματς, αφού αποστολή εξετελέσθη. Οι Μπιανκονέρι μπορεί να μην είχαν ιδιαίτερο κίνητρο, αφού είχαν ήδη εξασφαλίσει την 1η θέση, αλλά ήθελαν να νικήσουν για το γόητρο και το έκαναν…

Το ματς από την αρχή είχε πολύ καλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά. Οι Γερμανοί, άλλωστε, είχαν κίνητρο αφού κυνηγούσαν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ετσι, προσπάθησαν για το γκολ στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο είχαν δοκάρι με τον Ντιαμπί (12′) και καλές στιγμές με Μπελαράμπι (22′) και Χάβερτς. Οι Ιταλοί, από τη άλλη πλευρά, ήταν απειλητικοί με Ρονάλντο (11′, 20′) και Κουαδράδο (21′). Το δεύτερο μέρος άρχισε με ένα γκολ του CR7 που ακυρώθηκε για οφσάιντ και η κίνηση που έκρινε το ματς έγινε στο 66′: Εξω ο Μπερναρντέσκι, μέσα ο Ντιμπάλα και δύο ασίστ από τον Αργεντίνο. Η πρώτη στο 75′ για το 0-1 του Ρονάλντο (γκολ Νο128 στο Champions League), η άλλη στο 92′ για το 0-2 του Ιγουαΐν και η Γιουβέντους ολοκλήρωσε τον… περίπατο στον όμιλο.

Την ίδια ώρα, η Παρί είχε εξασφαλίσει την πρωτιά, αλλά φρόντισε στην τελευταία στροφή να διαλύσει τη Γαλατά (5-0) και να τελειώσει τον όμιλο αήττητη.

Παράλληλα,  συνήλθε με το αντίδοτο του Champions League η Μπάγερν, κέρασε τριάρα την Τότεναμ του Ζοσέ Μουρίνιο (3-1) και έκανε το απόλυτο στον 2ο όμιλο, πέρνωντας πανηγυρική πρόκριση στους «16».

Αναλυτικά όλα τα αποψινά αποτελέσματα:

1ος Όμιλος

Παρί Σεν Ζερμέν – Γαλατάσαραϊ     5-0

Κλαμπ Μπριζ – Ρεάλ Μαδρίτης       1-3

2ος Όμιλος

Μπάγερν Μονάχου – Τότεναμ         3-1

Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας      1-0

3ος Όμιλος

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Μάντσεστερ Σ.  1-4

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Αταλάντα        0-3

4ος Όμιλος

Λεβερκούζεν – Γιουβέντους         0-2

Ατλέτικο Μαδρίτης – Λοκομοτίβ Μ.  2-0

Πηγή: gazzetta.gr