Μαζί με την Ευρωλίγκα αρχίζει παράλληλα και η δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της Ευρώπης στην υδατοσφαίριση ανδρών. Το LEN Trophy κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή (8/10), με τη συμμετοχή δύο ελληνικών ομάδων.

Το προσεχές τριήμερο διεξάγεται η α’ προκριματική φάση, με τον ΝΟ Πατρών και τον ΠΑΟΚ να ρίχνονται στη μάχη της διάκρισης. Οι Αχαιοί αν και τερμάτισαν 8οι στο περσινό πρωτάθλημα είπαν το «ναι» για την Ευρώπη μετά την άρνηση του Παναθηναϊκού, του Παλαιού Φαλήρου και της Λάρισας, και θα μετάσχουν στον Γ΄ όμιλο, που θα φιλοξενηθεί στο Έσλινγκεν της Γερμανίας με τη συμμετοχή της ιρλανδικής Μπέλφαστ Γουλφχάουντς, της ρωσικής Ντιναμό Μόσχας, της ουγγρικής Φερεντσβάρος και της οικοδέσποινας Έσλινγκεν.

Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ, στην πρώτη του συμμετοχή στα Κύπελλα Ευρώπης, βρίσκεται στον Δ΄ όμιλο, οι αγώνες του οποίου θα γίνουν στο Κόπερ της Σλοβενίας, μαζί με την τουρκική Ορτά Ντογκού, τη διοργανώτρια Κόπερ, την Βαλ Πρτσάνι από το Μαυροβούνιο και την ιταλική Φλωρεντία. Ο «δικέφαλος του Βορρά» έχει ρεπό στην πρεμιέρα, όμως θα δώσει το πρώτο του παιχνίδι το απόγευμα της ίδιας ημέρας με αντίπαλο την Ορτά Ντογκού.

Από κάθε όμιλο προκρίνονται οι τέσσερις πρώτοι και οι ελληνικές ομάδες, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται ουσιαστικά σε περίοδο προετοιμασίας, αφού το πρωτάθλημα αρχίζει σε ένα μήνα, δεν θα πρέπει να έχουν πρόβλημα για το εισιτήριο της β’ φάσης. Το ζητούμενο και για τις δύο είναι η καλύτερη δυνατή κατάταξη, που θα τους δώσει καλύτερες πιθανότητες στην κλήρωση, στην οποία μετέχουν και οι ομάδες που προέρχονται από τους δύο προκριματικούς γύρους της Ευρωλίγκας.

Ο Α΄ όμιλος θα φιλοξενηθεί στην Τιφλίδα της Γεωργίας, με τη συμμετοχή της τοπικής Λιγκάμους, της ουγγρικής Χόνβεντ, της γαλλικής Ολιμπίκ Νις, της ιταλικής Ποζίλιπο Νάπολι, της τουρκικής Ενκά Σπορτς και της ισραηλινής Ασα Τελ Αβίβ. Στον Β΄ όμιλο, που θα γίνει στο Κότορ του Μαυροβουνίου, θα μετάσχουν η τοπική Κάταρο, η γαλλική Ντουέ, η σερβική Ζακ, η ουκρανική Ιλίτσεβετς Μαριουπόλ και η γερμανική Βάιντεν.

Το πρόγραμμα των ελληνικών ομάδων

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ (Έσλινγκεν, Γερμανία)

Παρασκευή 8/10 (πρωί)
11:00 ΝΟ Πατρών-Μπέλφαστ Γουλφχάουντς
13:00 Ντιναμό Μόσχας-Φερεντσβάρος
Ρεπό: Εσλινγκεν

Παρασκευή 8/10 (απόγευμα)
18:00 ΝΟ Πατρών-Ντιναμό Μόσχας
20:00 Έσλινγκεν-Μπέλφαστ Γουλφχάουντς
Ρεπό: Φερεντσβάρος

Σάββατο 9/10 (πρωί)
11:00 Έσλινγκεν-Ντιναμό Μόσχας
13:00 Φερεντσβάρος-ΝΟ Πατρών
Ρεπό: Μπέλφαστ Γουλφχάουντς

Σάββατο 9/10 (απόγευμα)
18:00 Φερεντσβάρος-Μπέλφαστ Γουλφχάουντς
20:00 Εσλινγκεν-ΝΟ Πατρών
Ρεπό: Ντιναμό Μόσχας

Κυριακή 10/10
11:00 Μπέλφαστ Γουλφχάουντς-Ντιναμό Μόσχας
13:00 Έσλινγκεν-Φερεντσβάρος
Ρεπό: ΝΟ Πατρών

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ (Κόπερ, Σλοβενία)

Πέμπτη 7/10
19:30 Ορτά Ντογκού-Φλωρεντία
21:00 Κόπερ-Βαλ Πρτσάνι
Ρεπό: ΠΑΟΚ

Παρασκευή 8/10 (πρωί)
11:00 Φλωρεντία-Βαλ Πρτσάνι
12:30 ΠΑΟΚ-Ορτά Ντογκού
Ρεπό: Κόπερ

Παρασκευή 8/10 (απόγευμα)
19:30 Ορτά Ντογκού-Βαλ Πρτσάνι
21:00 Κόπερ-ΠΑΟΚ
Ρεπό: Φλωρεντία

Σάββατο 9/10
19:30 ΠΑΟΚ-Βαλ Πρτσάνι
21:00 Βαλ Πρτσάνι-Φλωρεντία
Ρεπό: Ορτά Ντογκού

Κυριακή 10/10
10:30 Φλωρεντία-ΠΑΟΚ
12:00 Κόπερ-Ορτά Ντογκού
Ρεπό: Βαλ Πρτσάνι

πηγή: gazzetta.gr