Ο ΑΠΟΕΛ ξανά στα μεγάλα ραντεβού, νίκησε την Ντουντελάνζ και προκρίθηκε στους «32» του Europa League. Ηττα για την Αρσεναλ και έντονες αποδοκιμασίες…

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Συνεπής στα μεγάλα ραντεβού ο ΑΠΟΕΛ, θα συνεχίσει και τη νέα χρονιά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι Κύπριοι επικράτησαν 2-0 της Ντουντελάνζ στο Λουξεμβούργο και από την 5η στροφή βρίσκεται στους «32» του Europa League. Kι όμως, ο ΑΠΟΕΛ είχε μπει στη φάση των ομίλων με τη βαριά εντός έδρας ήττα 4-3 από τη Ντουντελάνζ! Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε δυνατά στο ματς, πίεσε και στο 10′ κέρδισε πέναλτι. Ο Μάτιτς ανέλαβε την εκτέλεση κι έβαλε μπροστά την ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εξαιρετικοί και στο 17΄’ είχαν μεγάλη ευκαιρία, αλλά το σουτ του Τάμαρι βρήκε το δοκάρι. Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν μετά το ημίωρο, στο 34′ είχαν δοκάρι με τον Στολς, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπέλετς έβγαλε εντυπωσιακά το σουτ του Μπερνιέ. Οι Κύπριοι σφράγισαν την πρόκριση στο 43′,  όταν από φάουλ του Μάτιτς, ο Μερκής με κεφαλιά νίκησε τον Ζουμπέρ! Ο ΑΠΟΕΛ έιχε τον έλεγχο και στο 71′ πλησίασε το γκολ, όταν ο Τάμαρι έφυγε μόνος απέναντι στον Ζουμπέρ, αλλά νικήθηκε!

Η Σεβίλλη είχε εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, ωστόσο συνέχισε ακάθεκτη, νίκησε την Καραμπάκ με 2-0 στο Σάντσες Πιθχουάν και διατήρησε το απόλυτο νικών! Οι Σεβιγιάνοι δεν εντυπωσίασαν, είχαν όμως ουσία και πήραν αυτό που ήθελαν! Ο Μπριαν Χιλ στο 61΄και στις καθυστερήσεις ο Νταμπούρ διαμόρφωσε το 2-0.

Tελευταία αγωνιστική  12/12/19
ΑΠΟΕΛ – Σεβίλλη
Καραμπάκ – Ντουντελάνζ

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Ολα ανοικτά παρέμειναν σε αυτό το γκρουπ, με τις προκρίσεις να αναμένεται να κριθούν την ύστατη αγωνιστική. Το πιο κρίσιμο ματς ήταν το Μάλμε-Ντιναμό Κιέβου, που ήταν και το πιο εντυπωσιακό της βραδιάς. Εκεί υπήρξε ανατροπή στην ανατροπή, με τους Σουηδούς να παίρνουν το τρίποντο με 4-3 στο 95′ (2′ Μπένγκτσον, 48′, 95′ Ρόζενμπεργκ, 57′ Ράκιπ – 18′ Μικολένκο, 39′ Τσιγκάνκοβ, 77′ Βέρμπιτς). Η Μάλμε θα τα παίξει όλα για όλα, ακόμα και την κορυφή στο φινάλε, θέλοντας νίκη στην Κοπεγχάγη. Η τελευταία μετά το 0-1 στη Λουγκάνο (26′ Τόμσεν) βρέθηκε μόνη 1η. Οσο για τη Ντιναμό, θα θέλει δική της νίκη και βλέπει…
Τελευταία αγωνιστική (12/12)
Κοπεγχάγη – Μάλμε
Ντιναμό Κιέβου – Λουγκάνο

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Πανηγυρική ήταν η πρόκριση της Σπόρτινγκ, καθώς διέλυσε 4-0 την Αϊντχόφεν (9′ Πελίπε, 15′, 64′ πεν. Φερνάντες, 42′ Ματιέ) και πλέον θα πάει στην Αυστρία, για να παίξει το καλό εισιτήριο του ομίλου κόντρα στη Λίντσερ, που τώρα είναι στα χέρια της. Οι Αυστριακοί που επίσης προκρίθηκαν, μαθηματικά, παρέμειναν στο -2 χάρη στο δικό τους πέρασμα με 1-2 από τη Ρόζενμποργκ (45′ Γιόνσεν – 20′ Γκοϊγκίνκερ, 54′ Φρίεζερ). Το πρώτο γκολ μάλιστα των νικητών ήταν με απ’ ευθείας κόρνερ.

Τελευταία αγωνιστική (12/12)
Λίντσερ – Σπόρτινγκ Λ.
Αϊντχόφεν – Ρόζενμποργκ

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Η Σέλτικ είχε προκριθεί ήδη από την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά φρόντισε να συνεχίσει με νίκες, παίρνοντας εύκολο 3-1 (21′ Μόργκαν, 45’+1′ Κρίστι, 74′ Τζόνστον – 89′ Ουνού) από την απογοητευτική στον όμιλο, Ρεν, που έχει ξεμείνει με έναν βαθμό. Το σημαντικότερο ματς του γκρουπ ήταν όμως το Λάτσιο-Κλουζ, με τους Ιταλούς να νικούν 1-0 (24′ Κορέα) και να αποκτούν μία μικρή πιθανότητα. Βρίσκονται στο -3 από τους Ρουμάνους και ελπίζουν μόνο σε νίκη της Σέλτικ στη Ρουμανία και νίκη δική τους στη Ρεν, καθώς σε ισοβαθμία παίρνουν εκείνοι το δεύτερο εισιτήριο.
Τελευταία αγωνιστική (12/12)
Κλουζ – Σέλτικ
Ρεν – Λάτσιο

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Για να αποκλειστεί, θα πρέπει να ηττηθεί με 5-0 στη Λιέγη από τη Σταντάρ. Θα πεις δεν γίνονται αυτά. Ωστόσο, η Αρσεναλ είναι στην πιο προβληματική στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της κι αυτό επιβεβαιώθηκε με την εντός ήττα 1-2 και μάλιστα με ανατροπή από την Αϊντραχτ (45′ Ομπαμεγιάνγκ – 55′, 64′ Καμάντα). Με τη λήξη του ματς ο Ουνάι Εμερι αποδοκιμάστηκε έντονα απ’ όλο το γήπεδο, ενώ πλέον οι Γερμανοί με νίκη τους επί της Σετούμπαλ, θα περάσουν. Οι Πορτογάλοι κράτησαν στο 1-1 τη Σταντάρ (45’+2′ Περέιρα – 40′ πεν. Λεστιέν) και της στέρησαν τη δική της ευκαιρία.

Τελευταία αγωνιστική (12/12)
Σταντάρ Λιέγης – Αρσεναλ
Αϊντραχτ Φρ. – Σετούμπαλ

Πηγή: gazzetta.gr