Τυφλός δρομέας τερμάτισε στον 37o Μαραθώνιο με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Έβγαλε όλη τη διαδρομή και τερμάτισε καταχειροκροτούμενος στο Καλλιμάρμαρο


ΑΘΛΗΤΙΚΑ
20:12
10/11/2019
Τυφλός δρομέας τερμάτισε στον 37o Μαραθώνιο με τη βοήθεια της τεχνολογίας
3
loading

Χιλιάδες δρομείς έτρεξαν στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Ωστόσο, η περίπτωση του Ντονγκ Χο Χαν είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που ξεχωρίζουν.

Ο Νοτιοκορεάτης δρομέας, με προβλήματα όρασης, πέτυχε διπλή πρωτιά: έτρεξε τον πρώτο του Μαραθώνιο, στην πόλη που γέννησε τον ιστορικό αγώνα, και μάλιστα ασυνόδευτος, καθώς για να υλοποιήσει το δύσκολο αυτό εγχείρημα χρησιμοποιήθηκε η τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Έβγαλε όλη τη διαδρομή και τερμάτισε καταχειροκροτούμενος στο Καλλιμάρμαρο, με χρόνο 4.27.38, εξοπλισμένος με μια συσκευή –την οποία φορά όπως τα γυαλιά του– που είναι συνδεδεμένη με κάμερες υψηλής ανάλυσης, αλλά και GPS, από την οποία λάμβανε κωδικοποιημένες πληροφορίες σε σχεδόν πραγματικό χρόνο που αφορούσαν τη διαδρομή, τα εμπόδια που υπήρχαν μπροστά του, το οδόστρωμα, καθώς και τους αθλητές που τον περιέβαλαν.

Αν και λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο σύστημα δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη από τους δημιουργούς του, το αποτέλεσμα όπως φαίνεται τους δικαίωσε. Ο Ντονγκ Χο Χαν τερμάτισε τον σπουδαίο αγώνα, ενώ οι συνεργάτες του δήλωσαν ικανοποιημένοι μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειας του Νοτιοκορεάτη.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar nick-nick

    Μόνο συγκίνηση και περιφάνεια μπορούν σου δώσουν τέτοιες ειδήσεις!

  2. avatar Μεγαλειο

    Ψυχής και θέλησης

  3. avatar Απορη κορασις

    ΜΠΡΑΒΟ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει