Παραμένει παθιασμένος και δυνατός αγωνιστικά αλλά αυτό που τον έκανε να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ για ακόμα μία χρονιά, παρόλο που είναι 37 ετών είναι πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» μεγαλώνει. Ο Λίνο θέλει τίτλο με την ομάδα, στην οποία έχει μείνει 5 χρόνια και έχει δεθεί μαζί της.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο Λίνο στην Sportday

Για το γεγονός πως πλέον θεωρείται «τοτέμ» του ΠΑΟΚ

«Θα αποθέωνα όποιον φορούσε τη φανέλα της ομάδας μου. Δύσκολη ερώτηση, αλλά ναι… θα αποθέωνα έναν παίκτη που αντιλαμβάνομαι ότι δίνει όλες τις δυνάμεις του στο γήπεδο, που ήρθε ξένος, αλλά έμεινε 5 χρόνια στην ομάδα και που δέθηκε με αυτήν, με τον κόσμο και που προσπάθησε να μην τον κοροϊδέψει ποτέ».

Ποιο το κίνητρο και ποιος ο στόχος σου για να συνεχίσεις και φέτος;

«Νιώθω καλά προσωπικά, ξέρω ότι η ηλικία μου όταν την ακούει κάποιος του φαίνεται μεγάλη κι εγώ ο ίδιος όταν βλέπω το διαβατήριό μου ξαφνιάζομαι, αλλά σωματικά, αθλητικά, νιώθω πολύ καλά και δυνατός. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ αλλάζει, μεγαλώνει, οργανώνεται και νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό. Ξέρω ότι κάθε χρόνο ξεκινάει η χρονιά και μιλάμε για τίτλο, φέτος όμως η ομάδα έτσι όπως οργανώνεται μοιάζει πιο ικανή από ποτέ να καταφέρει κάτι τέτοιο. Ο κ. Σαββίδης έχει προσθέσει ό,τι έλειπε και δείχνει παθιασμένος με την ομάδα».

Θα παίξεις και του χρόνου στον ΠΑΟΚ ή αλλού;

«Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια, θέλω να είμαι υγιής και νομίζω ότι μπορώ να παίξω φέτος και άλλον έναν χρόνο».

Προτιμάς να παίξεις και πάλι 40-45 ματς ή 25-30 πολύ ποιοτικά παιχνίδια;

«Όταν ήμουν μικρότερος, τρελαινόμουν όταν καθόμουν στον πάγκο. Μεγαλώνοντας βλέπεις τα πράγματα πιο ώριμα. Αν πρέπει να παίξω όλα τα παιχνίδια, θέλω να είμαι σε κατάσταση να το κάνω. Δεν έχω πρόβλημα πια…».

Γιατί είσαι δεμένος με τον Πάμπλο Γκαρσία;

«Είναι ένας μεγάλος φίλος. Και εκείνος και η οικογένειά του είμαστε πολύ κοντά, ο ένας στο σπίτι του άλλου συνέχεια. Για την ομάδα είναι πολύ σημαντικός, εύχομαι να είναι καλά και να μας βοηθάει όσο περισσότερο μπορεί».

Ποιος είναι ο καλύτερος προπονητής που έχεις συνεργαστεί;

«Ο Φερνάντο Σάντος, με έφερε εδώ, με πίστεψε, με εξέλιξε. Νομίζω εκείνος, αν και συνεργάστηκα με πολύ καλούς προπονητές. Κι ο κ. Στέφενς, αν και δεν έχουμε συνεργαστεί ακόμη πολύ, φαίνεται εξαιρετικός προπονητής. Είναι επικοινωνιακός με όλους τους παίκτες, απαιτητικός, είτε είσαι μεγάλος, είτε νέος και δείχνει να ξέρει να παίρνει από τον καθένα τον καλύτερό του εαυτό».

Πηγή: sport-fm.gr