Η φετινή προετοιμασία του Παναθηναϊκού είναι ιδιαίτερη.

Η ομάδα είναι γεμάτη νεαρούς ποδοσφαιριστές από τα τμήματα υποδομής και οι συνθήκες, είναι τέτοιες που πλέον, οι «πιτσιρικάδες» καλούνται να κουβαλήσουν το βάρος της πράσινης φανέλας, να ανταποκριθούν σε απαιτήσεις και να αναλάβουν ευθύνες.

Αυτό όμως, είναι κάτι που δεν τους φοβίζει και όπως τόνισε ο Χρήστος Δώνης, που θα αποτελέσει μια από τις λύσεις για το χώρο της μεσαίας γραμμής του «τριφυλλιού», οι νεαροί άσοι δηλώνουν σίγουροι για την επιτυχία και την αξιοπρεπή εμφάνιση του συλλόγου την επόμενη σεζόν.

«Ας μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο, η ποιότητα είναι πιο χαμηλή σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, αλλά θα φτιάξουμε ομάδα για το μέλλον» σχολίασε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χρήστος Δώνης στους απεσταλμένους δημοσιογράφους στην Ολλανδία:

Χρήστο, ποιες είναι οι εντυπώσεις που έχεις από την προετοιμασία μέχρι στιγμής;

«Προσπαθούμε να φτιάξουμε έναν νέο Παναθηναϊκό, είμαστε πολλά παιδιά από την Ακαδημία και αυτό είναι θετικό για εμάς, καθώς παίζουμε πολλά χρόνια μαζί. Πιστεύω ότι με προσπάθεια και πολλή δουλειά θα τα καταφέρουμε και θα βγάλουμε παίκτες για το μέλλον».

Στη θέση σου έχει έρθει ένας ποδοσφαιριστής με σημαντική καριέρα στην Ευρώπη και μεγάλη εμπειρία. Ο Μέντεζ. Τον είδαμε σήμερα να έχει ηγετικό ρόλο στην προπόνηση. Σας μίλαγε, σας συμβούλευε. Πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσει και στην εξέλιξη σου ως ποδοσφαιριστής;

«Τον Μέντεζ τον γνώριζα ως ποδοσφαιριστή και πριν έρθει, από τις ομάδες που αγωνιζόταν. Πιστεύω ότι θα πάρω πολλά πράγματα από αυτόν, επειδή έχει ηγετικό ρόλο μέσα στο γήπεδο και πιστεύω ότι θα με βοηθήσει, γιατί παίζουμε στην ίδια θέση».

Κουβαλάς την εμπειρία από την περσινή προετοιμασία και τη συμμετοχή σου στην πρώτη ομάδα. Αισθάνεσαι πως μπορείς να δώσεις περισσότερα πράγματα την εφετινή χρονιά;

«Σίγουρα με βοήθησε ότι ακολούθησα την ομάδα στην προετοιμασία που έκανε πέρυσι στην Αυστρία, αλλά φέτος είναι μια εντελώς διαφορετική χρονιά και θα πρέπει να προσπαθήσω ακόμα περισσότερο».

Συζητάτε μεταξύ σας τα νέα παιδιά, για το ότι έχετε πλέον περισσότερες ευθύνες και υποχρεώσεις απέναντι στον Παναθηναϊκό; Πως αισθάνεστε με αυτό το βάρος;

«Δεν μας φοβίζει. Ο Παναθηναϊκός ξέρουμε όλοι ότι είναι ένας τεράστιος σύλλογος, ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα και αισθανόμαστε όλοι μια ευθύνη απέναντι στον σύλλογο. Αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Δεν φοβόμαστε».

Ο πήχης φέτος είναι πιο χαμηλά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Δημιουργείται μια νεανική ομάδα, με νέο τεχνικό επιτελείο, ενώ υπάρχουν και πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Τι στόχο έχετε θέσει για την εφετινή σεζόν;

«Δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Ξέρουμε ότι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, η ποιότητα είναι πιο χαμηλή, αλλά πιστεύω ότι σιγά σιγά με τη δουλειά που γίνεται – και επειδή έρχονται νέοι παίκτες – θα μπορέσουμε να φτιάξουμε μια ομάδα για το μέλλον. Να αρχίσει ένας νέος Παναθηναϊκός με πολλούς Έλληνες στην ενδεκάδα και το ρόστερ».

Ζεις καθημερινά τον Γιάννη Αναστασίου. Τι εικόνα έχεις για τον νέο σας προπονητή;

«Όχι μόνο ο κ. Αναστασίου, αλλά όλο το τεχνικό τιμ είναι εξαιρετικοί απέναντι μας. Οι προπονήσεις όπως βλέπετε και εσείς έχουν ποικιλία, με πολύ passing game. Μακάρι να μείνει πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό, για να μας βοηθήσει όλους».

Πηγή: sport fm