Ο Παναθηναϊκός είναι θεωρητικά υπερπλήρης στην περιφερειακή του γραμμή με την παρουσία των Διαμαντίδη (εκκρεμεί η ανακοίνωση της ανανέωσης συμβολαίου ως το 2016), Ούκιτς (έχει συμβόλαιο) και Κάρι (ανανέωσε). Όμως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επιθυμεί να ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο την ομάδα του και θέλει να φέρει στο «τριφύλλι» τους καλύτερους Έλληνες παίκτες.

Κάπως έτσι ήρθε στο προσκήνιο το όνομα του Νικ Καλάθη, μόλις έναν χρόνο μετά την αποχώρησή του από την ομάδα. Πρόκειται για μία περίπτωση όχι απίθανη, αλλά σίγουρα με πολύ μεγάλες δυσκολίες.

Μεγάλο και «κλειστό» συμβόλαιο

Ο Νικ Καλάθης έχει στη Λοκομοτίβ Κουμπάν συμβόλαιο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, το οποίο του αποφέρει ετησίως περίπου 1,4 εκατ. ευρώ! Αυτό σημαίνει πως ακόμη κι αν καλυφθούν οι απαιτήσεις του, θα πρέπει να συναινέσει και η ρωσική ομάδα.

Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για έναν σύλλογο που δεν φείδεται χρημάτων, έχει τεράστιο μπάτζετ και θέλει όχι απλώς να μην αποδυναμωθεί αλλά και να ενισχυθεί εν όψει της παρθενικής της συμμετοχής στην Ευρωλίγκα μετά την κατάκτηση του Eurocup.

Ο Νικ Καλάθης είναι βασικός της μοχλός και «εγκέφαλος» του παιχνιδιού της και ο Εβγκένι Πασούτιν δεν θέλει να τον χάσει.

Υπάρχει και το ΝΒΑ

Συν τοις άλλοις, υπάρχει και το ΝΒΑ… Στο συμβόλαιο του Νικ Καλάθη υπάρχει buy out για να συνεχίσει την καριέρα του στις ΗΠΑ.

 Ο ίδιος δεν έχει κρύψει πως επιθυμεί να κάνει το άλμα για αγωνιστικούς και οικογενειακούς λόγους. Άλλωστε στις ΗΠΑ μεγάλωσε, ενώ από εκεί είναι και η σύζυγός του με την οποία απέκτησαν πρόσφατα και το πρώτο τους παιδί.

Πρόσφατα ταξίδεψε στο Ντάλας, καθώς τα δικαιώματά του στο ΝΒΑ ανήκουν στους Μάβερικς, με τους οποίους είχε επαφές.

Όμως δύσκολα θα του προσφέρουν συμβόλαιο, καθώς για τη θέση του επέλεξαν στα ντραφτ τον Σέιν Λάρκιν (Νο 18) και υπέγραψαν με τον Ισραηλινό Γκαλ Μέκελ (συμπαίκτη φέτος με τον αδερφό του, Πατ, στη Μακάμπι Χάιφα).

Τα αμερικανικά ρεπορτάζ αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανό τα δικαιώματα του Καλάθη να παραχωρηθούν με ανταλλαγή σε κάποια ομάδα, που πιθανώς να ενδιαφέρεται να τον εντάξει τώρα στο δυναμικό της και να καλύψει το buy out με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Θα περιμένει…

Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός φαίνεται πως θα κάνει την προσπάθειά του. Δίχως άγχος, καθότι είναι καλυμμένος στις θέσεις των περιφερειακών και ενδεχόμενη προσθήκη του Νικ Καλάθη θα αποτελεί πολυτέλεια.

Στο μεταξύ, με το (εκτός σοβαρού απροόπτου) «αντίο» του Γιόνας Ματσιούλις και την εκκρεμότητα για το μέλλον του Σοφοκλή Σχορτσανίτη, ο Παναθηναϊκός έχει δύο ακόμη ανοικτά ζητήματα.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει την ευχέρεια να καλύψει πιθανά κενά ακόμη και με δύο ξένους, καθώς η ομάδα του διαθέτει τέσσερις: τον κοινοτικό Ούκιτς και τους μη κοινοτικούς Λάσμε, Γκιστ και Κάρι (στην Α1 επιτρέπονται μέχρι τέσσερις μη κοινοτικοί και συνολικά έξι ξένοι).

Από εκεί και πέρα, οι όποιες κινήσεις γίνουν θα είναι συμπληρωματικές ή «επενδύσεις» σε νέα παιδιά τύπου… Χαραλαμπόπουλου και Διαμαντάκου.

Πηγή: sport-fm.gr