Και τώρα άντε να τους κρατήσεις τους Περιστεριώτες. Από χθες το απόγευμα, όταν και ανακοινώθηκε επίσημα η απόκτηση του Χαβιέρ Ουμπίντες, κάνουν όνειρα για Τσάμπιονς Λιγκ και για την κούπα του Κυπέλλου με τις κινήσεις που κάνει η διοίκηση. Άδικο δεν έχουν. Φέτος έχασε τα… αστέρια για ένα γκολ. Οι μεταγραφές δείχνουν πως του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερος. Και κυρίως, πιο γρήγορος και πιο απρόβλεπτος.

Ο Χαβιέρ Ουμπίντες είναι μεταγραφή απ’ το «πάνω ράφι». Αποτελεσματικός και φαντεζί. Ταχύς και με αίσθηση του γκολ. Που μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια πίσω από το φορ, αλλά και στα άκρα. Με λίγα λόγια, πιο χρήσιμος από τον Σουμπίνιο. Τον είχε θαυμάσει όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα στην τρομερή ομάδα που είχε χτίσει ο Τσιώλης στον Βόλο, η οποία είχε μπει στην πρώτη πεντάδα. Ομάδα στην οποία ο «Ούμπι» ήταν MVP. Γι’ αυτό τον «χρύσωσαν» οι Τούρκοι πέρσι τον καλοκαίρι, προκειμένου να κάνουν το χατήρι του Εκτορ Ραούλ Κούπερ, που δεν τον άλλαζε με τίποτα απ’ την ενδεκάδα.

Για ακόμα μια φορά ο Ατρόμητος «χτυπάει» μεταγραφικά με τρόπο αξιοζήλευτο. Εδώ και μέρες τη δούλευε την υπόθεση ο Αγγελόπουλος, κατάφερε να την κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και όταν πια μαθεύτηκε ότι πάει να κάνει το… κόλπο, είχε προλάβει να αποκτήσει την υπογραφή του. Όπως ακριβώς συνέβη με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, που πριν προλάβουν να αντιληφθούν οι υπόλοιποι πως κυκλοφορεί ελεύθερος, ο Ατρόμητος τον είχε στα γραφεία του και τον υπέγραφε.

Όσο για τη μεγαλύτερη μεταγραφή απ’ όλες μέχρι τώρα; Σωκράτης Φυτανίδης. Η ανανέωση του συμβολαίου του για τέσσερα χρόνια, τη στιγμή που τον ήθελε ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός και 2-3 ξένοι σύλλογοι είναι νίκη σε κάθε επίπεδο. Σε σημαντικότητα, σε πρεστίζ, σε εντυπώσεις, σε «μαγκιά», σε «βάρος» ομάδας, σε ξεκάθαρο ορισμό στόχων, που δεν είναι άλλος απ’ το «η ομάδα χτίζεται με τρόπο που θα την οδηγήσει σε τίτλο και σε έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Πηγή: Sday.gr