Το «αιώνιο» ντέρμπι αποτελεί παρελθόν για τον Ολυμπιακό, ωστόσο η ισοπαλία (1-1) και κυρίως η κακή εμφάνιση χτύπησε… καμπανάκι στο Ρέντη, με τη χθεσινή προπόνηση των Πειραιωτών να περιλαμβάνει και αρκετή ανάλυση λαθών, όπως και παρατηρήσεις από τον Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος τεχνικός στάθηκε αρκετά στην εικόνα που είχαν οι παίκτες του με αντίπαλο την Τότεναμ, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League και την οποία δεν κατάφεραν να δείξουν έστω και σε έναν μικρό βαθμό κόντρα στον Παναθηναϊκό.

«Δεν κάναμε τα περισσότερα από όσα είχαμε πει. Δεν πήγαμε πρώτοι στη μπάλα, στις διεκδικήσεις. Δεν πιέσαμε τις πρώτες μπαλιές.  Δεν είχαμε κίνηση στο παιχνίδι μας και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Δείξαμε κακή νοοτροπία και δεν είχαμε τη συμπεριφορά και την απόδοση που θέλαμε», φέρεται να είπε στους παίκτες του ο Πορτογάλος, σύμφωνα με τα «ερυθρόλευκα» ρεπορτάζ.

Αυτό που προσπάθησε να μεταφέρει στην ομάδα του ο 48χρονος προπονητής, είναι πως όλα τα παιχνίδια έχουν τις δικές τους απαιτήσεις και πως κανένα ματς δεν είναι εύκολο, εάν δεν τον κάνουν να φαίνεται έτσι οι ίδιοι οι παίκτες του. Σαφές σύνθημα ενόψει του αγώνα με τη Λαμία, που έρχεται πριν το κρίσιμο ματς των ομίλων του Champions League, με τον Ερυθρό Αστέρα, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής.