Το πρώτο ντέρμπι της νέας σεζόν για την ΑΕΚ έρχεται, με την ομάδα να είναι είναι στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση ενόψει ΠΑΟΚ, έπειτα από τα σερί νικηφόρα αποτελέσματα με τον Νίκο Κωστένογλου στον πάγκο της, ενώ και ο «κιτρινόμαυρος» κόσμος δείχνει μια διάθεση μεγάλης συσπείρωσης, καθώς στο ΟΑΚΑ την Κυριακή (29/09) αναμένεται να είναι έως και 50.000 οπαδοί.

Στην Ένωση θέλουν να δοθεί συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα, κόντρα στον έτερο «δικέφαλο», ενώ παράλληλα επιθυμούν να μπει και ένα τέλος στο αρνητικό σερί σε ντέρμπι (με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό), καθώς δεν έχει κερδίσει στα οκτώ τελευταία, δηλαδή από την 1η Απριλίου του 2018. Κάτι που μοιάζει σαν… πρωταπριλιάτικο αστείο για τον σύλλογο.

Ο Κωστένογλου φρόντισε πρώτος να στείλει το μήνυμά τους στους παίκτες, καθώς στην ομιλία του τους είπε: «Δείξαμε πως είμαστε σε καλή κατάσταση και είναι σημαντικό πως πήραμε και το αποτέλεσμα που θέλαμε. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα, είναι να δώσουμε συνέχεια σε όλο αυτό».

Με τον 48χρονο τεχνικό να προσθέτει: «Έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο παιχνίδι, ένα ματς-πρόκληση για εμάς. Μπορούμε, όμως, να το κερδίσουμε και να δείξουμε ποιοι πραγματικά είμαστε. Μπορούμε, αρκεί να δείξουμε το πρόσωπο πρέπει».

Στο μεταξύ, μέχρι χθες η προπώληση για τον αγώνα είχε αγγίξει πενταψήφιο αριθμό, κάτι που σημαίνει πως μαζί και με τα διαρκείας υπολογίζεται πως ήδη 22-23 χιλιάδες θεατές έχουν κλείσει τη θέση τους στο γήπεδο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Τέλος, όσον αφορά την κατάσταση του Νέλσον Ολιβέιρα, μέχρι και αύριο -αν όχι σήμερα- θα ξεκαθαρίσει οριστικά η συμμετοχή του στο ντέρμπι «δικεφάλων», με τον Πορτογάλο να συνεχίζει και χθες το ατομικό του πρόγραμμα.