Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε για το μεγάλο ματς της Εθνικής ομάδας κόντρα στις ΗΠΑ ενώ στάθηκε και στη παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην Εθνική ομάδα λέγοντας ότι πρέπει να υπάρχει η απαραίτητη προσοχή και η συνεργασία με τους Μπακς ώστε να δίνει πάντα το «παρών» στις μεγάλες διοργανώσεις.

Για το ματς με τις ΗΠΑ: «Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι απ’ όπου και αν το κοιτάξεις, έχουμε απέναντί μας μια εξαιρετική ομάδα, ένα φοβερό επιτελείο, για μας όμως, αυτό που έχουμε αποφασίσει να κάνουμε είναι να παλέψουμε τα δύο παιχνίδια και να φτιάξουμε τα δικά μας πατήματα, μόνοι μας. Τα παιδιά είναι αρκετά συνειδητοποιημένα, ταλαιπωρία, αλλά αύριο θα είμαστε όλοι έτοιμοι για να παίξουμε ένα δυνατό και σκληρό παιχνίδι.

Τι πρέπει να κάνει η Εθνική για να κερδίσει: «Πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, να μείνουμε πιστοί σε αυτά που έχουμε δουλέψει και να λειτουργήσουμε ο ένας για τον άλλον. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος. Από εκεί και πέρα τακτικά έχουμε ετοιμάσει αρκετά πράγματα, πιστεύω θα ανταποκριθούμε και θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Είναι δύσκολο παιχνίδι, η ομάδα τους δύσκολα χάνει. Έχουμε δει όλα τα παιχνίδια τους στην Α’ φάση και έχουμε βγάλει κάποια συμπεράσματα. Οι Τούρκοι είχαν κάνει ένα πολύ καλό διάβασμα, το ίδιο και οι Τσέχοι αλλά για τρίτους παράγοντες έμειναν πίσω στο σκορ. Μια δυσκολία που παρουσιάζουν στο παιχνίδι εκτός Αμερικής, με τις άμυνες προσαρμογής που χρειάζεται, δίνει ένα πάτημα στον αντίπαλο να μπορέσει να χτυπήσει. Ελπίζω να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε.

Αν είναι άτρωτη: «Άτρωτος δεν είναι κανένας. Όλοι έχουν τα καλά τους και τα κακά τους. Από εκεί και πέρα είναι θέμα timing, αποφασιστικότητας για να μπορέσεις να κερδίσεις μια καλύτερη ομάδα από εσένα».

Για τα πράγματα που έκανε η Τουρκία κόντρα στις ΗΠΑ: «Δεν έκανε κάτι το φοβερό. Έπαιξε μια ζώνη προσαρμογής, προσπάθησε να κόψει τον γρήγορο ρυθμό και το ένας εναντίον ενός και σε αυτό είχαν καλό αποτέλεσμα. Η ομάδα της Αμερικής διαθέτει κάποιους καλούς σουτέρ, όμως δεν διαθέτει τον σουτέρ που είχαν κάποιες άλλες ομάδες. Πάνω πολύ στο ένας εναντίον ενός και μια ιδιομορφία που έχουν, είναι ότι δεν έχουν παίκτη να παίξει στο low post. Άρα παίζουν όλοι ανοικτά και προσπαθούν να βγάλουν τα αθλητικά τους προσόντα στο ανοικτό γήπεδο. Και να κυριαρχήσουν σε αυτόν τον τομέα. Εκεί πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε».

Για το τι πρέπει να βελτιώσει η Εθνική: «Το πρώτο που πρέπει να βελτιώσουμε είναι ο εγωισμός μας και κυρίως σε φάσεις ένας εναντίον ενός. Το δεύτερο να δίνουμε φάουλ τη στιγμή που δεν είμαστε στο bonus και τα χρειάζεται η ομάδα ώστε να κόψει τον ρυθμό των αντιπάλων το οποίο δεν το κάνουμε καλά και τρίτον να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτά που έχουμε δουλέψει. Και στα 40 λεπτά. Όσο ανεβαίνει το επίπεδο των αντιπάλων θα πρέπει να ανεβαίνει και ο δικός μας βαθμός συγκέντρωσης. Στο στοχευμένο κομμάτι ήμασταν εξαιρετικοί. Όσο το σκορ ανέβαινε για κάποιον λόγο χαλαρώναμε και χάναμε τις συνεργασίες μας. Δεν ήταν θέμα ικανότητας. Πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι.

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Έχουμε κάποια σετ παιχνιδιού για τον Γιάννη και ανάλογα τον αντίπαλο χρησιμοποιούμε κάποια. Ο Γιάννης είναι έτοιμος και για μεγάλο χρόνο συμμετοχής αν χρειαστεί η ομάδα. Ο ίδιος ξέρει καλύτερα απ’ όλους μας πώς θα αντιμετωπίσει τα παιδιά αυτά. Κάποιοι είναι συμπαίκτες του, με κάποιους φθείρεται όλον τον χρόνο. Εμείς έχουμε ένα πλάνο και το πώς μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε. Σίγουρα περιμένουμε βοήθεια λόγω των μεγεθών και από τα ψηλά παιδιά τα δικά μας.»

Για τη συμμετοχής του Γιάννη στην Εθνική: «Ο Γιάννης έχει ένα θέμα με το πόδι του με το οποίο ταλαιπωρείται εδώ και τρία χρόνια. Οι Μπακς έχουν συγκεκριμένη αγωγή και συντήρηση πάνω του η οποία είναι εξαιρετική, εμείς συνεχίζουμε σε αυτό το κομμάτι. Με προτεραιότητα την υγεία του Γιάννη να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο στο γήπεδο. Από την άλλη να είμαστε προσεκτικοί πάνω σε αυτό το κομμάτι όσον αφορά το μέλλον του Γιάννη στην Εθνική ομάδα, Οι απουσίες που έχουν οι Αμερικάνοι έχει να κάνει με το πρόγραμμα στην Κίνα και όχι με το αν ήθελαν να παίξουν οι σούπερ-σταρ τους. Είναι δεδομένο ότι ήθελαν. Ο Γιάννης θέλει να είναι στην Εθνική ομάδα. Είναι κάτι το δεδομένο που το έχει ξεκαθαρίσει στους Μπακς. Και πρέπει να βρούμε τον τρόπο ώστε σε μεγάλες διοργανώσεις να είναι παρών».

Πηγή: gazzetta.gr