Ανέλαβε τις τύχες της Τσέλσι στο μέσον της χρονιάς και, παρά τις έντονες αμφισβητήσεις και τις αποδοκιμασίες σε βάρος του, κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου, αλλά και να φτάσει στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Το μέλλον του Ράφα Μπενίτεθ, πάντως, δεν συνδέεται με τους «μπλε», αφού η αποχώρησή του είναι δεδομένη. Ο επόμενος σταθμός της προπονητικής του καριέρας, ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός, αν και οι σύλλογοι που επιθυμούν να συνεργαστούν μαζί του είναι αρκετοί.

Ο ίδιος ο Μπενίτεθ αρνείται πεισματικά να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με το μέλλον του. «Στην παρούσα φάση δεν θα μπορούσα να σκέφτομαι τίποτε άλλο εκτός από τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Μόνο αυτός είναι στο μυαλό μου και όχι το μέλλον μου ή οι προτάσεις που ενδεχομένως έχω στα χέρια μου. Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν μετά την ολοκλήρωση της χρονιάς», απάντησε σε σχετική με το μέλλον του ερώτηση.

Τις τελευταίες μέρες έχει ακουστεί πως ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις έχει έρθει σε επαφή με τον Μπενίτεθ, θέλοντας να έχει μια εναλλακτική λύση στην περίπτωση που ο Βάλτερ Ματζάρι δεν ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους «παρτενοπέι».

Ο προπονητής της Τσέλσι, ωστόσο, εξακολουθεί να είναι αινιγματικός. «Η Νάπολι έχει προπονητή και εγώ έχω ομάδα. Όταν είναι η κατάλληλη στιγμή θα μάθετε τα πάντα. Αυτή η στιγμή, όμως, αργεί λιγάκι. Καλό είναι να είστε υπομονετικοί», είπε ο Ράφα Μπενίτεθ, απευθυνόμενος σε ιταλούς δημοσιογράφους, χωρίς, πάντως, να διαψεύσει τη φήμη που τον θέλει κοντά στη Νάπολι.

Πηγή: sport-fm.gr