Ο στόχος του Ολυμπιακού για είσοδο στους ομίλους του Champions League έγινε πραγματικότητα και πλέον στον Πειραιά περιμένουν την αυριανή κλήρωση, ώστε να μάθουν τους αντιπάλους τους. Παράλληλα, με τα ταμεία να γεμίζουν με 30+ εκατ. ευρώ, οι «ερυθρόλευκοι» τις επόμενες ώρες θα κινηθούν και στο μεταγραφικό κομμάτι, κάτι που θα γινόταν ασχέτως τι θα είχε συμβεί στα προκριματικά.

Οι επιτελείς του συλλόγου έχουν κάνει την προεργασία τους και πλέον θα προχωρήσουν στην ενίσχυση του ήδη γεμάτου ρόστερ τους, ώστε να μπουν και οι απαραίτητες «πινελιές». Η βασική προσθήκη αναμένεται να αφορά έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Κώστα Φορτούνη, ώστε να μπει… στα παπούτσια του μέχρι ο διεθνής Έλληνας μεσοεπιθετικός να επιστρέψει, ενώ φέρεται να γίνονται σκέψεις για έναν εξτρέμ και έναν αμυντικό μέσο, ως παρτενέρ του Γκιλιέρμε.

Το όνομα του Γιασίν Μπενζιά «παίζει» ξανά δυνατά στην πλατεία Αλεξάνδρας, ενώ προστέθηκε και αυτό του Γκαμπριέλ Μποσίλια της Μονακό. Ο βελγικός Τύπος συνδέει τον Αντριάν Τρεμπέλ (28χρονος αμυντικός χαφ της Αντερλεχτ) με τους Πειραιώτες, ενώ στον Πέδρο Μαρτίνς δείχνει να αρέσει ο Μπρούνο Σάντος της Μπράγκα.

Οι επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα σε αυτό το πεδίο, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάποια πώληση, με τη Μαγιόρκα να επιμένει να κάνει δικό της τον Λεονάρντο Κούτρη.

Η μετακίνηση του 24χρονου αμυντικού στον ισπανικό σύλλογο φημολογείται εδώ και καιρό, όμως σύμφωνα με τον «Κόκκινο Πρωταθλητή», τα τελευταία 24ωρα οι Ισπανοί επανήλθαν δυνατά στο προσκήνιο. Συγκεκριμένα, έχουν ξεκινήσει νέες επαφές με τον Ολυμπιακό, προτείνοντας δύο-τρεις διαφορετικούς τρόπους που θα μπορούσε να ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Για παράδειγμα, αγορά του 50% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή με ένα ποσό γύρω στα 2,5 εκατ. ευρώ, ή δανεισμό με υποχρεωτική οψιόν αγοράς με πάνω από 4 εκατ. ευρώ.