Αρκετά θέματα σχολίασε ο Ζοσέ Μουρίνιο μετά την ισοπαλία της Ρεάλ Μαδρίτης με την Εσπανιόλ, η οποία έδωσε και μαθηματικά το πρωτάθλημα στην Μπαρτσελόνα.

Αρχικά ο Πορτογάλος τεχνικός σχολίασε τον τραυματισμό του Βαράν στη χθεσινή αναμέτρηση και επιβεβαίωσε πως δεν θα παίξει στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας.

Από εκεί και πέρα, απέφυγε να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δεν χρησιμοποιεί τον Πέπε.

Καταλήγοντας, όμως, 50χρονος προπονητής συνεχάρη με ειρωνικό ύφος την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Μπαρτσελόνα, λέγοντας πως κανείς δεν έχει αναφερθεί στη συμβολή που έχει ο Λιονέλ Μέσι σε αυτή την επιτυχία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ζοσέ Μουρίνιο στη συνέντευξη Τύπου

Για την απουσία του Ράφαελ Βαράν εν όψει του Κυπέλλου Ισπανίας:

«Ο τραυματισμός του Βαράν κι αν ακούσουμε τους γιατρούς θα χάσει το Κύπελλο και άλλα παιχνίδια. Έχουμε εναλλακτικές λύσεις και υπάρχουν παίκτες που μπορούν να παίξουν σε αυτή τη θέση. Δεν χρειάζεται να δραματοποιούμε καταστάσεις, διότι έχουμε επιλογές».

Για τον Πέπε που σε ακόμη ένα ματς έμεινε στον πάγκο:

«Δεν έχω λάβει ακόμα κάποια απόφαση, επειδή είμαι ο προπονητής. Δεν χρειάζεται να δικαιολογηθεί για τίποτα ο Πέπε. Από τότε που είμαι εδώ αποφασίζω εγώ για την ομάδα. Δεν χρειάζεται να κοινοποιήσω τους λόγους για τους οποίους παίρνω τις δικές μου αποφάσεις. Την Παρασκευή θα αποφασίσω ποιος θα παίξει (με την Ατλέτικο)».

Για την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Μπαρτσελόνα:

«Υπάρχει νέος πρωταθλητής και μιλάμε για έναν παίκτη. Την περσινή σεζόν κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και όλοι μιλούσαν για μία ομάδα. Τώρα χρειάζεται να συγχαρούμε τους πρωταθλητές και τους δημοσιογράφους που τους προωθούν, χωρίς να μιλούν για έναν παίκτη».

Πηγή: sport-fm