Ο Κάρλος Ντελ Θέρο Γκράντε ορίστηκε από την UEFA για να διευθύνει την πρώτη αναμέτρηση μεταξύ Ολυμπιακού και Κράσνονταρ για τα πλέι οφ του Champions League, την Τετάρτη (21/08, 22:00), στο Καραϊσκάκη. Ο έμπειρος Ισπανός ρέφερι θεωρείται ένας από τους πιο καλούς που διαθέτει στις τάξεις της η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία, αλλά δεν είναι γουρλής για τις ελληνικές ομάδες στα διεθνή ματς.

Αυτό το θυμούνται και οι Πειραιώτες, τους οποίους είχε σφυρίξει στο ΑΠΟΕΛ-Ολυμπιακός 2-0 για τους ομίλους του Europa League τη σεζόν 2016-17. Παράλληλα, έχει βρεθεί στον δρόμο της ΑΕΚ το 2018 στους «32» κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου (1-1), αλλά και στην περσινή ήττα από τον Άγιαξ στους ομίλους του Champions League με 3-0.

Ο Γκράντε έχει διευθύνει -μεταξύ άλλων- τον τελικό Κυπέλλου του 2016 (Σεβίλλη-Μπαρτσελόνα 2-0) και τον αγώνα Μπιλμπάο-Μπαρτσελόνα (1-0) για την πρεμιέρα της φετινής La Liga. Με άλλα λόγια, δεν είναι τόσο γουρλής ούτε για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Χουάν Κάρλος Γιούστε Χιμένεθ και Ρομπέρτο Αλόνσο Φερνάντεζ, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Ζοσέ Μαρία Σάντεζ Μαρτίνες.

Επίσης, ο Ισπανός διαιτητής ήταν μεταξύ και των βοηθών του Μπορμπαλάν στον τελικό του 2018 μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.