Για δεύτερη φορά φέτος, μετά τα παιχνίδια με τη Μίλαν, η Μπαρτσελόνα θα μπει ως αουτσάιντερ στο γήπεδο. Και τι αουτσάιντερ. Της απελπισίας -αν σκεφτεί κανείς το 4-0 του πρώτου ματς και την τρομερή φόρμα της Μπάγερν.

Ο Ζεράρ Πικέ όμως δεν… απελπίζεται. Αντίθετα. Θεωρεί πως αν υπάρχει μια ομάδα που μπορεί να καταφέρει τέτοια ανατροπή απέναντι σε τέτοιον αντίπαλο, είναι μόνο η Μπαρτσελόνα.

«Η ομάδα είναι καλά και πιστεύει πραγματικά πως μπορεί να κάνει τα πάντα για την πρόκριση. Αντιπροσωπεύουμε μια ομάδα που δε σκέφτεται ποτέ να τα παρατήσει, έναν σύλλογο που έχει κερδίσει πολλούς τίτλους κι έχει μεγάλη ιστορία. Είμαστε η Μπαρτσελόνα και θέλουμε να δώσουμε καλή εικόνα στον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και εξήγησε γιατί οι «μπλαουγκράνα» πρέπει να ξυπνήσουν το… παιδί που κρύβουν μέσα τους: «Θυμάμαι όταν ήμουν επτά χρονών που είχαμε χάσει 4-0 από τη Μίλαν (σ.σ. στον τελικό του 1994). Κι επίσης θυμάμαι πώς ήταν ο πατέρας μου μετά το παιχνίδι. Αύριο λοιπόν πρέπει να μπούμε… παιδιάστικα, με την έννοια ότι πρέπει να πιστέψουμε και να ονειρευτούμε. Έστω κι αν θα είναι πολύ δύσκολα».

Άλλωστε, όπως τόνισε, «τα τελευταία χρόνια έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να νικήσουμε τον οποιονδήποτε -σε οποιαδήποτε περίσταση. Και πιστεύω ότι η μόνη ομάδα που μπορεί να ανατρέψει σκορ 4-0 απέναντι στην Μπάγερν είναι η Μπαρτσελόνα».

Παρόλα αυτά, όπως σημείωσε, οι Καταλανοί θέλουν και… σπρώξιμο: «Χρειαζόμαστε τη στήριξη του κόσμου και την αίσθηση ότι δεν έχουμε αποκλειστεί ακόμα. Πρέπει να προσπαθήσουμε και να βρούμε όλες τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αν όλα πάνε με το μέρος μας, μπορούμε να το κάνουμε. Πιστεύουμε 100% ότι μπορούμε».

Όσο για τον τρόπο; Ο Πικέ εξήγησε: «Πρέπει να βάλουμε ένα γκολ όσο το δυνατόν νωρίτερα και να παίρνουμε σταδιακά όλο και περισσότερη αυτοπεποίθηση. Μετά από μια ήττα με 4-0 αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου, αλλά όσο περνούν οι μέρες, πιστεύεις ξαφνικά ότι μπορείς να τα καταφέρεις.

Το ποδόσφαιρο έχει να κάνει πολύ με την ψυχολογία. Αύριο έχουμε 90 λεπτά για να χτυπήσουμε ψυχολογικά τον αντίπαλο, με τη βοήθεια και των οπαδών. Μπορεί και η Μπάγερν να βάλει ένα γκολ και μετά το να χρειαζόμαστε έξι θα είναι ακόμα πιο δύσκολο. Παρόλα αυτά, πιστεύουμε».

Εξάλλου, αύριο θα είναι κανονικά διαθέσιμος -και πολύ ετοιμότερος από το πρώτο παιχνίδι- και ο Λιονέλ Μέσι. Κάτι που παραδέχθηκε ο Πικέ πόσο σπουδαίο είναι: «Ξέρουμε τι σημαίνει ο Μέσι. Είναι ο ποιοτικότερος παίκτης του κόσμου και το να ξέρεις πως τον έχεις είναι το καλύτερο νέο. Χρειαζόμαστε όλους μας τους παίκτες και ειδικά εκείνον».

Όχι όμως επειδή η Μπαρτσελόνα έχει κάτι ν’ αποδείξει, όπως ξεκαθάρισε. «Εξάλλου, το έχουμε κάνει ξανά και ξανά στο παρελθόν». Αλλά κυρίως για τον κόσμο του συλλόγου. Διότι «αν έχουμε τόση θέληση να τα καταφέρουμε αύριο είναι κυρίως για τους οπαδούς. Θέλουμε να το κάνουμε για εκείνους. Η ομάδα τους χρωστά ευγνωμοσύνη και αξίζουν να τους προσφέρουμε ένα καλό παιχνίδι αύριο».

Πηγή: Sport-fm.gr