Για τον Παναθηναϊκό η ΕΠΟ φέρεται να έχει ζητήσει εγγυητική (όπως συμβαίνει με όλες τις ομάδες ανάλογα με τα οικονομικά της ανοίγματα) ύψους 15 εκατ. ευρώ, ενώ στο παρελθόν είχε απαντήσει αρνητικά σε αίτημα των «πρασίνων» για διευκολύνσεις στις περιπτώσεις των Μπουμσόνγκ και Βιτόλο. Αυτό βέβαια ούτε σημαίνει πως θα κρατήσει ανάλογη στάση στο μέλλον, ούτε πως το «τριφύλλι» δεν πρόκειται να αδειοδοτηθεί.

Τα πράγματα δείχνουν δύσκολα πάντως για τον Παναθηναϊκό με βάση τα ως τώρα δεδομένα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «SportDay». Ακόμη κι αν τελικά οι «πράσινοι» δεν λάβουν άδεια, δεν τίθεται θέμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα, αλλά μπαίνει πλαφόν στις μεταγραφές που θα έχουν δικαίωμα να πραγματοποιήσουν.

Για τον ΠΑΣ Γιάννινα ακούστηκε ότι το ύψος της εγγυητικής που οφείλει να καταθέσει είναι 700.000 ευρώ, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα. Πέραν του οικονομικού, οι Γιαννιώτες έχουν μεγάλο πρόβλημα με το γήπεδο των Ζωσιμάδων για το οποίο εκφράζονται πολλές αμφιβολίες. Ειδικά σε ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, δεν αποκλείεται να χρειαστεί η ομάδα να δηλώσει διαφορετική έδρα.