Με δύο ντέρμπι, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ξεκινά το νέο πρωτάθλημα της Basket League, όπως προέκυψε από τη χθεσινή κλήρωση. Πιο συγκεκριμένα, η διαδικασία έβγαλε να αναμετρηθούν την 1η αγωνιστική Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-ΑΕΚ και Άρης-ΠΑΟΚ.

Όσον αφορά την παραδοσιακή κόντρα στη Μακεδονία, θα πραγματοποιηθεί σε πρεμιέρα μετά από 23 ολόκληρα χρόνια. Η τελευταία φορά που «κίτρινοι» και «ασπρόμαυροι» τέθηκαν αντιμέτωποι στην πρώτη «στροφή» του πρωταθλήματος ήταν στις 14 Σεπτεμβρίου 1996, ενώ φέτος το ματς θα γίνει ακριβώς δύο εβδομάδες αργότερα.

Τότε, ο ΠΑΟΚ ήταν τυπικά γηπεδούχους στο «Αλεξάνδρειο», με τον Άρη ωστόσο να επικρατεί με 73-62. Στον πάγκο των νικητών καθόταν τότε ο Σούλης Μαρκόπουλος, ο οποίος θα ξεκινήσει από εκεί τη νέα σεζόν, στην τέταρτη θητεία του. Μάλιστα, θα έρθει αντιμέτωπος με έναν σύλλογο τον οποίο υπηρέτησε επί οκτώ σερί χρόνια (2009-17).

Μάλιστα, οι συμπτώσεις δεν σταματούν εκεί, καθώς οι «κίτρινοι» θα αντιμετωπίσουν… στα καπάκια τον Ηρακλή, όπως είχε συμβεί και το 1996. Τότε, όμως, ο Άρης ήταν γηπεδούχος.