Θεωρείται ένας από τους πιο έξυπνους και καταρτισμένους προπονητές της Ευρώπης. Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου, έχοντας δουλέψει στην Ιταλία και την Τουρκία, εκτός της Ρουμανίας, παρά τα 67 του χρόνια, παραμένει ένας πολύ δημοφιλής προπονητής ανάμεσα στους προέδρους των ευρωπαϊκών ομάδων.

Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος, ομολογώντας πως, πριν υπογράψει την ανανέωση του συμβολαίου του με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, δέχτηκε πολλά τηλεφωνήματα.

«Αρκετές ομάδες με πλησίασαν το προηγούμενο διάστημα, ζητώντας μου να αναλάβω της τεχνική ηγεσία τους. Ήθελα, όμως, να ολοκληρώσω το έργο μου στη Σαχτάρ και για αυτό το λόγο αποφάσισα να συνεχίσω στην Ουκρανία. Στόχος της διοίκησης είναι να καθιερωθεί η ομάδα μας ανάμεσα στις κορυφαίες της Ευρώπης», υπογράμμισε ο Ρουμάνος.

Για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα, η Σαχτάρ πρέπει να διατηρήσει τον κορμό των παικτών της. «Θέλουμε να κρατήσουμε τους σημαντικότερους παίκτες μας, παρά την πίεση που δεχόμαστε από τις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν πωλείται κανείς. Όλοι έχουν συγκεκριμένες ρήτρες, οπότε όποιος θέλει κάποιον από τους παίκτες μας, καλείται να πληρώσει το προβλεπόμενο ποσό. Ειδάλλως ας μην κάνει τον κόπο να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις, γιατί δεν πρόκειται να κάνουμε… εκπτώσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Μιρτσέα Λουτσέσκου.

Πηγή: sport-fm.gr