Το σχέδιο για την κατασκευή γηπέδων στην περιοχή του Βοτανικού θα αρχίσει να εφαρμόζεται άμεσα, καθώς αύριο στις 11:00 θα έχει την πρώτη της συνάντηση η κοινή ομάδα εργασίας από δήμο Αθηναίων και Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, με στόχο την υλοποίηση του πρότζεκτ.

Αυτό αποκάλυψε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στην παρουσίαση του τρόπου συγκέντρωσης χρημάτων από την πλατφόρμα PAO Alive. Επίσης, ο διοικητικός ηγέτης της «πράσινης» ΚΑΕ και επικεφαλής του Ερασιτέχνη, τοποθέτησε χρονικά στα μέσα Σεπτεμβρίου την επαφή με την κυβέρνηση.

Παράλληλα, στον «αέρα» είναι πλέον το site paoalive.gr, το οποίο έχει δημιουργηθεί για την καμπάνια ενίσχυσης του Παναθηναϊκού, με το ποσό που έχει συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής να φτάνει τα 214.468 ευρώ.

«Χρειάζονται τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ»

Επίσης, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη και επικεφαλής της ΚΑΕ απεύθυνε κάλεσμα στους εύρωστους οπαδούς του συλλόγου να στηρίξουν την προσπάθεια και υπογράμμισε ότι τα 20 εκατομμύρια τα οποία αναφέρονται είναι το ελάχιστο ποσό που απαιτείται. «Στόχος μας τα 30, τα 50 τα 100. Στόχος μας ο ουρανός…», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Αρχικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, είπε: «Όπως είχα αναφέρει, προγραμματισμένο ήταν να έχουμε πρώτα έγγραφες δεσμεύσεις για τον Βοτανικό, οι προφορικές δεσμεύσεις των πολιτικών δεν έχουν σημασία, και μετά να παρουσιάζαμε το πλάμο για τον κόσμο.  Λόγω της μεγάλης θέλησης του κόσμου να βοηθήσει το επισπεύσαμε. Είναι συγκινητικό αυτό που έχει γίνει χωρίς να έχουν ενεργοποιηθεί ακόμη οι επιφανείς Παναθηναϊκοί αλλά πιστεύουν θα το κάνουν».

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ…

– Πόσο έχουν ανταποκριθεί οι ισχυροί παράγοντες;

«Το μεγαλύτερο ποσό μέχρι τώρα είναι αυτό των 3.000. Αξιοσέβαστο αλλά δεν προέρχεται από αυτούς. Όλα τα μεγάλα πορτοφόλια θα ανταποκριθούν. Εφοπλιστές, παίκτες, προπονητές και άλλοι άνθρωποι που έχουν τέτοιες δυνατότητες, ώστε να συνεισφέρουν στο πρότζεκτ. Δεν πιστεύω ότι δεν θα ανταποκριθούν».

– Σε περίπτωση που δεν μαζευτούν τα χρήματα, τι θα γίνει;

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν θα μαζευτούν. Ο στόχος δεν είναι 20 εκατομμύρια, είναι το μίνιμουμ. Στόχος είναι τα 30, τα 50, τα 100. Θέλουμε ο σύλλογος να πρωταγωνιστεί παντού και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με μεγάλα μπάτζετ. Στόχος είναι ο ουρανός. Το 20 είναι το μίνιμουμ».

– Πότε θα έχετε έγγραφες δεσμεύσεις για τον Βοτανικό;

«Αύριο στις 11 είναι η συνάντηση της ομάδας εργασίας. Όλο το καλοκαίρι θα δουλέψουν, θα φύγουν μόνο για λίγες ημέρες. Μέσα Σεπτεμβρίου θα έχουμε καταλήξει στον πιο σωστό δρόμο ώστε να κατοχυρωθεί νομικά το έργο και εκεί θα ζητήσουμε έγγραφες δεσμεύσεις και φυσικά να δεσμευθούν τα έσοδα για το έργο, ώστε να είναι διαθέσιμα».

«Ο Αλαφούζος πονάει τον Παναθηναϊκό»

– Έχετε στο μυαλό σας ραντεβού με τον Αλαφούζο;

«Θεωρώ ότι είναι πρώιμο να συζητήσουμε. Πρέπει να ξέρουμε ότι θα υλοποιηθεί το έργο. Ο Αλαφούζος έχει αποδείξει πως πονάει τον Παναθηναϊκό, προσπαθεί για το καλό. Κάποιες φορές το επιτυγχάνει και κάποιες όχι. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι μπήκε στον Παναθηναϊκό και δεν θέλει το καλό του».

– Υπάρχει κάτι που δεν γνωρίζουμε;

«Η συνάντηση με τον κύριο Μπακογιάννη που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και αύριο κάνει σέντρα η ομάδα εργασίας. Δεν νομίζω ότι θα βρεθεί εμπόδιο. Αν τηρηθούν όσα μου έχουν πει όλα θα πάρουν τον δρόμο τους σωστά».

– Θα ήθελα την άποψή σας για την ποδοσφαιρική ομάδα και το πλάνο που υπάρχει;

«Γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά, το είδαμε και πέρυσι στην αρχή. Πρέπει να συμπληρωθεί το ρόστερ με πιο έμπειρους. Το μπάτζετ είναι μικρό και για τα νούμερα αυτά η δουλειά του Δώνη και του Νταμπίζα είναι εξαιρετική».

– Πόσο αισιόδοξος είστε για το μπάσκετ;

«Το μπάσκετ συνολικά ανεβαίνει στην Ευρώπη, τα μπάτζετ ανεβαίνουν συνεχώς. Ένας λόγος ακόμη για αυτό το εγχείρημα είναι να ανεβάσουμε το μπάτζετ. Βέβαια πρέπει να τηρηθεί το FFP και η Ευρωλίγκα πρέπει να είναι πιο αυστηρή. Το να πηγαίνουν κάθε χρόνο οι ίδιες ομάδες στο Final 4 δεν είναι καλό για το μπάσκετ, δείτε τι γίνεται στο NBA όπου κάθε δύο και τρία χρόνια ξεπηδάνε και άλλες ομάδες».

«H μοναδική λύση σε αυτήν την κρίση»

Όπως προαναφέρθηκε, η ιστοσελίδα του PAO Alive είναι ήδη στον «αέρα». Μέσω αυτής της… οδού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν όλες τις λεπτομέρειες για το εγχείρημα της κατασκευής του νέου γηπέδου στον Βοτανικό, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να στέλνει και το εξής μήνυμα:

«Αγαπητέ Παναθηναϊκέ,

Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς ο μεγαλύτερος αθλητικός Σύλλογος της χώρας γνωρίζουμε όλοι ότι, παρά τις μεγάλες θυσίες που κάνουμε, περνάει βαθύτατη κρίση. Αυτή η κρίση σε συνδυασμό με την απουσία ιδιόκτητων γηπεδικών εγκαταστάσεων και το ολοένα και πιο δύσκολο και απαιτητικό αθλητικό περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε, διαμορφώνουν πλέον ένα σκηνικό συναγερμού.

H μοναδική λύση σε αυτή την κρίση είναι να χτίσουμε ένα Σύλλογο αυτόνομο, αυτάρκη, αυτοχρηματοδοτούμενο και αυτοδύναμο. Ένα Σύλλογο που θα στηρίζεται και θα ανήκει στον κόσμο του. Αυτό είναι το PAO Alive.

Για πρώτη φορά από την ίδρυση του Συλλόγου βρισκόμαστε πολύ κοντά στη λύση του γηπεδικού μας προβλήματος και έχουμε ήδη ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες, λαμβάνοντας τις απαραίτητες δεσμεύσεις από την πολιτειακή ηγεσία του τόπου.

Παράλληλα είναι εξαιρετικά κρίσιμο να δημιουργήσουμε μια οικονομική βάση μίνιμουμ 20 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία απαιτείται για την εύρυθμη λειτουργία του Συλλόγου στη μεταβατική περίοδο μέχρι να αποκτήσουμε το δικό μας σπίτι. Καλώ λοιπόν σύσσωμο τον Παναθηναϊκό κόσμο να ευαισθητοποιηθεί και να κινητοποιηθεί για να αναστηθεί ο μεγαλύτερος Σύλλογος της Ελλάδος.

Ελπίζω όλοι οι Παναθηναϊκοί, αντιλαμβανόμενοι την αναγκαιότητα και την υποχρέωση να κρατήσουμε το Σύλλογό μας ζωντανό ότι θα ανταποκριθούμε ένθερμα. Αποτελεί πλέον το μοναδικό δρόμο για να βιώσουμε και πάλι τις μεγάλες χαρές και συγκινήσεις που απλόχερα μας έχει προσφέρει ο Σύλλογός μας στο παρελθόν, αυτή τη φορά όμως και μέσα στο δικό μας σπίτι.

Με Παναθηναϊκούς χαιρετισμούς».