Όλα τα δεδομένα πριν το τελευταίο φιλικό τεστ της ΑΕΚ με αντίπαλο την Σταλ Σταλόβα (ομάδα Γ’ κατηγορίας της Πολωνίας) φανέρωναν ότι θα αποτελούσε αγγαρεία και μάλιστα η χειρότερη. Η ώρα διεξαγωγής (09:30 ώρα Πολωνίας) και το γεγονός ότι απευθείας έπειτα από την αναμέτρηση η αποστολή της Ένωσης θα πετάξει για την Αθήνα -μέσω Βαρσοβίας, σε συνδυασμό με την ενδεκάδα που αποτελούταν από δευτερότριτες επιλογές, προφανώς και δεν άφηναν πολλά περιθώρια ένα έστω και τυπικά καλό ματς.

Ωστόσο, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο «δικέφαλος», αλλά και όσοι πήραν την ευκαιρία από τον Μιγκέλ Καρντόσο, πήραν κάτω από τη βάση στο τελευταίο φιλικό τεστ. Κανένα από τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν στην αρχική ενδεκάδα δεν κατάφερε έστω να ξεχωρίσει και να διακριθεί σε ατομικό επίπεδο. Στο σύνολό της η εικόνα των «κιτρινόμαυρων» ήταν απογοητευτική και προφανώς ήταν ένα εξαιρετικό τεστ αυτό με την Σταλ Σταλόβα για να διαπιστώσει ο Πορτογάλος τεχνικός πού μπορεί να βασίζεται στις επιλογές από τον πάγκο.

Αν εξαιρεθεί ένα σουτ στο 10ο λεπτό του Γαλανόπουλου, η ΑΕΚ δεν κατάφερε για περισσότερο από μία ώρα, όταν και αγωνιζόταν με την ενδεκάδα των δευτερότριτων επιλογών, να γίνει απειλητική για την αντίπαλη εστία. Το κύριο χαρακτηριστικό ήταν τα συνεχή αβίαστα λάθη από τους ποδοσφαιριστές της ελληνικής ομάδας, που είχαν ως αποτέλεσμα να δώσουν το προβάδισμα στην γηπεδούχο. Το γκολ της Σταλ Σταλόβα (με σκόρερ τον Φιντζιφκίεβιτς) από δώρο ξανά της άμυνας της Ένωσης, δεν προκάλεσε την αφύπνιση και σε καμία περίπτωση βελτίωση της εικόνας.

Αυτό έγινε με την είσοδο βασικών επιλογών. Έτσι ήρθε το γκολ της ισοφάρισης της ΑΕΚ με τον Μάνταλο από προσωπική ενέργεια του Γαλανόπουλου. Η είσοδος του αρχηγού και των Ζεράλντες, Σιμάο, Κλωναρίδη άλλαξε προς το καλύτερο την εικόνα των «κιτρινόμαυρων» και μετέφερε όλο το ματς στο πρώτο τρίτο του αντιπάλου. Λογικό αφού μιλάμε για ομάδα τρίτης κατηγορίας. Ωστόσο δεν απέφερε και πολλές φάσεις…

Είναι ξεκάθαρο ότι οι ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Καρντόσο για το μεγαλύτερο διάστημα της τελευταίας φιλικής αναμέτρησης στην Πολωνία δεν εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία που τους δόθηκε τη στιγμή που πολλοί θα κριθούν και από αυτό το ματς. Ο Πορτογάλος τεχνικός ήθελε να βγάλει συμπεράσματα για συγκεκριμένα πρόσωπα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το πόρισμα είναι αρνητικό (και δικαιολογημένα) από τα όσα είδα στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Η Ένωση θα μεταβεί οδικώς στη Βαρσοβία και από εκεί θα «πετάξει» για την Αθήνα, όπου θα ξεκινήσει το δεύτερο και τελικό στάδιο προετοιμασίας ενόψει των προκριματικών για το Europa League. Σε αυτό το κομμάτι της δουλειάς θα προστεθούν -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- και οι Βέρντε – Ολιβέιρα, οι οποίοι έχουν φτάσει σε deal με τον «δικέφαλο» και απομένει η άφιξή τους για να ολοκληρωθεί και τυπικά η απόκτησή τους.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Αθανασιάδης (Τσιντώτας), Σταμουλής, Λόπες, Οικονόμου (Βράνιες), Σβάρνας, Γαλανόπουλος, Σαμπανάτζοβιτς, Ντέλετιτς (Μάνταλος), Σαρδέλης (Ζεράλντες), Μπότος (Σιμάο), Γιακουμάκης (Κλωναρίδης).

Σταλ Σταλόβα: Καλινόφσκι, Βασκίεβιτς, Βίτασικ, Κάσπερ, Σομποτκάμπαρτος, Μίστριζικ, Μπροζίνσκι, Πιέτρας, Νταντόκ, Πλόνκα, Φιντζιφκίεβιτς. Έπαιξαν και οι: Χορόζ, Τόρεκ, Μορούτ, Σίφερ, Χιτσάλικ, Κιεπέλα, Βόιτσικ, Σοβίνσκι, Στεπνιούσκι.

Πηγή: gazzetta.gr