Ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ είναι  και επίσημα ενόψει της νέας σεζόν ο Φρανθίσκο Ζεράλδες, ο οποίος θα αγωνιστεί στον «δικέφαλο» ως δανεικός από τον Σπόρτινγκ Λισαβόνας, με την ελληνική ομάδα να μην διατηρεί οψιόν αγοράς.

Ο 24χρονος Πορτογάλος μεσοεπιθετικός, ο οποίος αποτελεί προσωπική επιλογή του Μιγκέλ Καρντόσο, βρίσκεται στην Αθήνα από το βράδυ της Δευτέρας (24/04) και αφού σήμερα πέρασε τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, στη συνέχεια μετέβη στα γραφεία της ΠΑΕ για τις υπογραφές και τις ανακοινώσεις.

Ο Ζεράλδες αποτελεί την πέμπτη μεταγραφική ενίσχυση της ΑΕΚ μετά τους Παουλίνιο, Βράνιες, Σιμάο και Αθανασιάδη, ενώ επέλεξε να φορέσει στην πλάτη του τον αριθμό 12.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Φρανθίσκο Ζεράλδες με τη μορφή δανεισμού από την Sporting CP. Ο 24ετών μεσοεπιθετικός θα αγωνίζεται στην ομάδα μας με τον αριθμό 12.

Ο Φρανθίσκο Ολιβέιρα Ζεράλδες γεννήθηκε στη Λισαβόνα στις 18 Απριλίου 1995. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις Ακαδημίες της Σπόρτινγκ, με την οποία υπέγραψε και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Παράλληλα, υπήρξε διεθνής με τις μικρές Eθνικές ομάδες της Πορτογαλίας.

Την τελευταία τριετία έχει αγωνιστεί με τη μορφή δανεισμού από την Σπόρτινγκ κατά σειρά στις Ρίο Άβε, Μορεϊρένσε και Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Τσίκο, καλωσόρισες στην οικογένεια της ΑΕΚ!».