Ένα οικογενειακό πρόβλημα έβαλε τέλος στους 11 μήνες του Λουίς Ενρίκε στον πάγκο των Φούριας Ρόχας, με τον βοηθό του, Ρόμπερτ Μορένο, να αναλαμβάνει στη θέση του.

Ήταν αναμενόμενο και κανείς δεν αιφνιδιάστηκε. Αν και είχε εξαιρετική πορεία επί των ημερών του, η Ομοσπονδία της χώρας κατάλαβε ότι η Εθνική Ισπανίας θα πρέπει να έχει στον πάγκο της έναν προπονητή που θα μπορεί να είναι full time. Κάπως έτσι ανακοίνωσε την κοινή απόφαση με τον Λουίς Ενρίκε να μην συνεχιστεί η συνεργασία τους. Ο Ισπανός εκλέκτορας αντιμετωπίζει ένα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα που δεν του επιτρέπει να βρίσκεται κανονικά κοντά στην ομάδα.

Αυτό συμβαίνει από τον περασμένο Μάρτιο και την αναμέτρηση με τη Μάλτα. Έκτοτε, παρακολουθούσε τις προπονήσεις και τους αγώνες μέσω Skype, με τον βοηθό του, Ρόμπερτ Μορένο, να έχει το γενικό πρόσταγμα. Ο τελευταίος μάλιστα είναι εκείνος που αναλαμβάνει τους Φούριας Ρόχας, έχοντας δουλέψει στο πλευρό του Λουίς Ενρίκε από τα χρόνια της «Μασία» και συνέχισε μαζί του σε Ρόμα, Θέλτα, Μπαρτσελόνα, ενώ βρέθηκε και στο πλευρό του Χουάν Κάρλος Ουνθουέ την περασμένη διετία στη Θέλτα.

Αυτή θα είναι η πρώτη κανονική δουλειά του Μορένο σε πάγκο, ενώ τον τελευταίο χρόνο η Εθνική έχει αλλάξει τέσσερις προπονητές (Ιέρο, Λοπετέγκι). Ο Λουίς Ενρίκε υπηρέτησε μόλις για 11 μήνες.

Πηγή: gazzetta.gr