Τα χειρότερα γλίτωσε ο Άρης από την απόφαση του Ανδρέα Παππά να ολοκληρωθεί κανονικά η χθεσινή αναμέτρηση στη Βέροια. Αν ο Αθηναίος ρέφερι διέκοπτε το παιχνίδι, τότε οι «κίτρινοι» δεν θα γλίτωναν σε καμία περίπτωση την αφαίρεση τριών βαθμών.

Ωστόσο, τώρα οι Θεσσαλονικείς κινδυνεύουν με βαρύ χρηματικό πρόστιμο για τη συμπεριφορά των οπαδών τους στην Ημαθία.

Ο κ. Παππάς αναφέρει στο φύλλο αγώνα: «Υπήρξε διακοπή 15? λόγω εισόδου περίπου 20 οπαδών του Άρη στον αγωνιστικό χώρο. Κατόπιν συνεννοήσεως με τους παράγοντες του Άρη και την αστυνομία, η οποία κινήθηκε τάχιστα, αποχώρησαν και έτσι ξανάρχισε το παιχνίδι και ολοκληρώθηκε».

Παράλληλα, αναφέρεται και η είσοδος οπαδών του Αρη μετά το γκολ του Αγγελούδη. Ωστόσο, είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο διαιτητής εξήρε τις προσπάθειες των ανθρώπων του Άρη και στις δυο περιπτώσεις, όπως και το γεγονός ότι ο αγώνας ολοκληρώθηκε κανονικά.

Σύμφωνα με το άρθρο 15, παράγραφος 4 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ, για την είσοδο των οπαδών προβλέπεται: «α. χρηματική ποινή 20.000-95.000 ευρώ, εφόσον η είσοδος των οπαδών δεν συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας. Β. Εάν η είσοδος των οπαδών συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή 40.000 ευρώ-240.000 ευρώ, ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές 2-4 αγωνιστικές και επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών».

Το απόλυτο στα εντός έδρας

Πάση θυσία πρέπει ο Άρης να κερδίσει τους αγώνες κόντρα σε Λεβαδειακό (10/3), Πανθρακικό (30/3) και Αστέρα Τρίπολης (14/4) μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Αν οι Θεσσαλονικείς κάνουν το απόλυτο μέσα στην έδρα τους, τότε θα έχουν συγκεντρώσει 31 βαθμούς και λογικά θα χρειαστεί 1-2 ακόμη για να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα.

Αυτοί θα πρέπει να μαζευτούν στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με ΠΑΣ Γιάννινα (16/3), Ατρόμητο (6/4) και Ξάνθη (21/4).

Ωστόσο, οι οπαδοί του Άρη θέλουν να δουν μία ομάδα αποφασισμένη και διατεθειμένη να δώσει την ψυχή της μέσα στο γήπεδο για να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής.

Πηγή: sport-fm.gr