Πολύ κοντά στην απόκτηση του Ματιέ Βαλμποενά μοιάζει να είναι ο Ολυμπιακός, καθώς ο Γάλλος μεσοεπιθετικός είναι έτοιμος να απαντήσει θετικά στους Πειραιώτες. Τουλάχιστον αυτό αναφέρει ο έμπειρος ρεπόρτερ, Κώστας Νικολακόπουλος, μέσω του «Κόκκινου Πρωταθλητή».

Το δημοσίευμα σημειώνει πως ο 34χρονος διεθνής με τους «τρικολόρ» άσος μοιάζει να έχει πάρει απόφαση ότι θα πιάσει Λιμάνι, καθώς μοιάζει στα μάτια του ως η καλύτερη προοπτική. Μάλιστα, φέρεται να έχει πειστεί για το «ερυθρόλευκο» πρότζεκτ και τον ρόλο που θα έχει σε αυτό.

Όσον αφορά τώρα τους Ρούμπεν Σεμέδο και Μπρούνο, όλα δείχνουν εξελίξεις στην υπόθεση τους θα υπάρξουν από την ερχόμενη εβδομάδα. Επίσης, ο Ματέο Γκαρσία φαίνεται πως προτιμά να συνεχίσει στην Ελλάδα αντί να μετακομίσει στο Μεξικό, παρά τα περισσότερα χρήματα που θα έπαιρνε εκεί. Μάλιστα, οι συζητήσεις με τη Λας Πάλμας φαίνεται πως είναι αρκετά προχωρημένες.

Αναφορικά με το κομμάτι των πωλήσεων παικτών, εκτός από τους τουρκικούς συλλόγους, τον Κώστα Φορτούνη καλοβλέπουν και από τη Γερμανία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, η Βέρντερ Βρέμης ψάχνει τον διάδοχο του μέχρι πρότινος αρχηγού της, Μαξ Κρουζ, που δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του και ψηλά στη σχετική λίστα βρίσκεται ο Έλληνας μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού.

Μάλιστα, δημοσίευμα της ιστοσελίδας MeinWerder -μεταξύ άλλων- αναφέρει: «Μοιάζει με ανέκδοτο ότι ο τεχνικός διευθυντής της Βέρντερ, Φρνακ Μπάουμαν, κάθε χρόνο παίρνει κι έναν αρχηγό! Ο Φορτούνης ταιριάζει με αυτό το σερί! Ο 26χρονος αρχηγός του Ολυμπιακού, με τα 17 γκολ και τις 16 ασίστ σε 43 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις φέτος και με παλιότερη παρουσία, από το 2011 ως το 2014, σαν ταλέντο, στην Καϊζερσλάουτερν. Εντυπωσιάζει με την ισορροπία των δυνατοτήτων του. Δημιουργικός, σκόρερ και με τα δύο πόδια και παίκτης της σεζόν στην Ελλάδα.

Το ερώτημα είναι εάν μπορεί να βγάλει αυτές τις ικανότητες και σε πιο υψηλό επίπεδο. Ο ρυθμός της Μπουντεσλίγκα είναι πάντα πρόκληση. Ο Φορτούνης δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2020 με τον Ολυμπιακό και για αυτόν ενδιαφέρεται η Φενέρ».

Πάντως, τα δεδομένα για τον «Φόρτου» δεν έχουν αλλάξει, καθώς τόσο πρόθεση δική του όσο και των Πειραιωτών είναι να επεκτείνουν τη μεταξύ τους συνεργασία. Αλλά, εάν δεν πέσουν οι υπογραφές, τίποτα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί.