Ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Μπερναμπέου για την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη φάση των «16» του Championw League.

Οι Μαδριλένοι ήταν εκείνοι που είχαν την κυριαρχία του παιχνιδιού στο 1ο ημίχρονο, έχοντας και δοκάρι με τον Κοεντράο στο 6′ λεπτό, αλλά το σκορ άνοιξε στο 19΄λεπτό η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με κεφαλιά του Γευέλμπεκ, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ρούνεϊ.

Η Ρεάλ διατήρησε την κατοχή και στο 29′ λεπτό έφτασε στην ισοφάριση με κεφαλιά του Ρονάλντο, έπειτα από σέντρα του Ντι Μαρία από τα αριστερά.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ρεάλ διατήρησε την υπεροχή της έναντι της Μάντσεστερ, με τον γκολκίπερ των Βρετανών,  να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, πραγματοποιώντας μερικές εντυπωσιακές αποκρούσεις, κρατώντας το 1-1 για την ομάδα του.

Στην άλλη αναμέτρηση της βραδιάς στην Ντόνμπας Αρένα, Σαχτάρ και Ντόρτμουντ ήρθαν ισόπαλες με 2-2, χάρη στα γκολ των Σέρνα (31′) και Ντάγλας Κόστα (68′) για τη Σαχτάρ, ενώ για τη Μπορούσια σκόραραν οι Λεβαντόφσκι (41′) και Χούμελς (87′).