Περιζήτητος για αρκετές ομάδες της Super League ήταν ο Ανδρέας Τάτος τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και τελικά ο Άρης τον κέρδισε στη μάχη με τον ΟΦΗ, τον ΠΑΣ Γιάννινα, τον Λεβαδειακό, τον Πλατανιά, αλλά και την ΑΕΚ.

Ο 23χρονος επιτελικός χαφ παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό στην ομάδα της Θεσσαλονίκης μέχρι το τέλος της σεζόν και μέσω του www.sport-fm.gr εμφανίστηκε έτοιμος να ενισχύσει τον Άρη και να προσφέρει τα μέγιστα.

Ανδρέα, για ποιους λόγους επέλεξες να έρθεις στον Άρη;

Ο Άρης είναι μία μεγάλη και ιστορική ομάδα με πολύ κόσμο. Θέλω να αποδείξω ότι μπορώ να αγωνιστώ κάτω από μεγάλη πίεση και να ανταποκριθώ στις προσδοκίες της ομάδας. Είχα προτάσεις από πολλές ομάδες της Super League και τελικά προτίμησα να έρθω στον Άρη. Θεωρώ ότι έκανα την καλύτερη δυνατή επιλογή. Ήμουν κοντά σε συμφωνία με τον ΟΦΗ, αλλά την τελευταία στιγμή όλα άλλαξαν γιατί ο Άρης μου έδειξε ότι με ήθελε περισσότερο.

Τι στόχους βάζεις με τον Άρη;

Στόχος είναι να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι για να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία. Γνωρίζουμε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Οι προσωπικοί μου στόχοι είναι να αποδείξω ότι αξίζω να παίζω σε υψηλό επίπεδο και σε μία μεγάλη ομάδα. Θέλω να αγωνίζομαι και να δείχνω αυτό που μπορώ μέσα στο γήπεδο.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι έχεις συμπαίκτης σου τον Γιάννη Ζαραδούκα;

Έπαιξε σπουδαίο ρόλο ότι βρήκα στον Άρη τον Ζαραδούκα. Με βοήθησε πολύ, κάνουμε καλή παρέα, είμαστε φίλοι και φυσικά βοηθάει ο ένας τον άλλον, όπως πρέπει να κάνει ο κάθε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Πάντως, το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό.

Είσαι έτοιμος αγωνιστικά να παίξεις κόντρα στην Κέρκυρα τη Δευτέρα;

Νιώθω έτοιμος παρότι έχω κάνει μόνο δύο προπονήσεις και μαθαίνω τους νέους συμπαίκτες μου. Θέλω να αγωνιστώ πάση θυσία για να βοηθήσω τον Άρη σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι.

Τι σου έχει ζητήσει ο προπονητής της ομάδας, Λούκας Αλκαράθ;

Σε γενικές γραμμές ζητάει καλό passing game και από εμένα να παίρνω επιθετικές πρωτοβουλίες. Μου αρέσει να αγωνίζομαι στον άξονα σε θέση μεσοεπιθετικού, όμως θα παίξω όπου μου ζητηθεί από τον προπονητή.

Σε βρίσκουν σύμφωνο οι δηλώσεις του Γιάννη Ζαραδούκα ότι ο Ζαρντίμ δεν έδωσε ευκαιρίες σε αρκετούς Έλληνες παίκτες;

Ο Ζαρντίμ φαινόταν ένας καλός άνθρωπος εκτός γηπέδου. Μας έλεγε να δουλεύουμε στις προπονήσεις, αλλά ο ίδιος δεν έβλεπε ποτέ το πρόγραμμα. Είχε άλλα ενδιαφέροντα… Δεν βοήθησε ποτέ τους Έλληνες ποδοσφαιριστές, όπως έπρεπε να κάνει. Εμένα μου έδωσε μόνο μία ευκαιρία και ποτέ ξανά. Δώσε τέσσερις-πέντε ευκαιρίες και μετά να κρίνεις τον κάθε παίκτη. Δεν κρατάω κακία, κοιτάω μπροστά. Εύχομαι ό,τι καλύτερο στην καριέρα του κ. Ζαρντίμ.

Η επιθυμία σου είναι να επιστρέψεις στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι;

Θέλω να ξαναγεννηθώ και να βοηθήσω τον Άρη να πετύχει τους στόχους του. Θέλω να χαρώ το ποδόσφαιρο και να φτιάξω την ψυχολογία μου. Ανήκω στον Ολυμπιακό και θα δούμε το καλοκαίρι τι θα γίνει.

Πηγή: sport-fm.gr