Ως μία ξεχωριστή εμπειρία… 40 λεπτών -όσο διαρκεί ένας αγώνας- χαρακτήρισε ο Δημήτρης Ιτούδης, το ενδεχόμενο να τεθεί αντίπαλος με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο Δημήτρης Ιτούδης δήλωσε, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «eurobasket.com», πως στα άμεσα σχέδιά του είναι να γίνει πρώτος προπονητής, ενώ αποκάλυψε πως απέρριψε προτάσεις που είχε το καλοκαίρι, καθώς δεν υπήρχε η κατάλληλη προσέγγιση, όπως είπε. Σε ερώτηση για το πώς θα νιώσει σε περίπτωση που τεθεί αντίπαλος με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο μέχρι πρότινος άμεσος συνεργάτης του στον Παναθηναϊκό, το χαρακτήρισε «ξεχωριστή εμπειρία».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Ιτούδη στην ιστοσελίδα «eurobasket.com».

Το περασμένο καλοκαίρι είχατε προτάσεις να αναλάβετε τα ηνία κάποιον ομάδων, αλλά προτιμήσατε να μην δεχτείτε…

«Σωστά, δέχτηκα μερικές προτάσεις, αλλά έπειτα 13 επιτυχημένα χρόνια στον Παναθηναϊκό δεν έγινε η κατάλληλη προσέγγιση και δεν δέχτηκα. Για να μιλήσουμε ανοιχτά, δεν ήταν θέμα χρημάτων, αλλά θέμα οράματος και πλάνου. Γνωρίζετε, ότι, όταν μία ομάδα μου παρουσιάσει μία πρόταση, τους ρωτάω για τις προσδοκίες τους και στόχους τους. Εάν υπάρξει “χημεία”, αρχίζουμε μαζί τη συνεργασία».

Πώς θα νιώσετε αν κάποια στιγμή χρειαστεί να αντιμετωπίσετε ως αντίπαλο τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς;

«Ναι, έχω σχέδια να γίνω πρώτος προπονητής, αλλά, όπως είπα, εξαρτάται απ’ το όραμα και τις φιλοδοξίες της ομάδας. Αν τύχει κι αντιμετωπίσω τον Ζέλικο, θα πρόκειται για μία ξεχωριστή εμπειρία, αλλά μόνο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Πριν και μετά θα βγούμε για φαγητό, θα συζητήσουμε. Όπως γνωρίζετε, ο Ζέλικο είναι κουμπάρος μου κι η σχέση μας βασίζεται σε γερά θεμέλια».

Ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας, όπως την ζήσατε στον Παναθηναϊκό;

«Χρειάζεται αφοσίωση, γνώση, πίστη, πλάνο, οργάνωση και συνεργασία. Όλα αυτά, συν σκληρή δουλειά με τους παίκτες σου και το υπόλοιπο επιτελείο. Το βασικό πράγμα το καλοκαίρι, αφότου συναντηθείς με τη διοίκηση και θέσετε τους στόχους, είναι να χτίσεις μία νικήτρια ομάδα. Μία ανταγωνιστική ομάδα. Μία ομάδα με παίκτες με στόχους. Αυτό είναι το πρώτο βήμα και το πιο σημαντικό. Έπειτα υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες, τις οποίες επίσης πρέπει να προσμετρήσεις».

Πώς οραματίζεστε την ιδανική ομάδα;

«Με όσες ομάδες συνεργάστηκα ήμασταν μαζί επί ώρες στο παρκέ, ήταν οι ιδανικές ομάδες, με τους ιδανικούς παίκτες. Είχα την τιμή να συνεργαστώ με πολλούς πρωτοκλασάτους παίκτες».

Παρακολουθείτε το τουρκικό πρωτάθλημα; Γιατί θεωρείτε πως οι τουρκικές ομάδες δυσκολεύονται στην Ευρώπη;

«Γνωρίζω πως η νοοτροπία του τουρκικού λαού είναι όπως αυτή στη χώρα μου και θέλουν άμεσα αποτελέσματα. Δεν τους κατηγορώ, επειδή αυτού του είδους η πίεση σε κάνει να θέλεις να γίνεις καλύτερος. Προφανώς η πρόκριση στο Final 4 δεν είναι εύκολη υπόθεση και σίγουρα δεν προκρίνονται μόνο όσες ομάδες επένδυσαν περισσότερα χρήματα ή είναι φαβορί».

Πηγή: Sport-fm.gr