Συνάντηση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους για το σχέδιο της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων θα έχει σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. Σε αυτήν φέρεται ότι θα του ζητηθεί η εφαρμογή αναδιάρθρωσης να παραταθεί για ένα έτος, κάτι για το οποίο εκείνος έχει φανεί κάθετα αντίθετος.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού αναμένεται να τους εξηγήσει την πολυπλοκότητα του εγχειρήματος, προκειμένου να τους πείσει ότι δεν μπορεί να κάνει πίσω, ενώ δεν αποκλείεται να συζητηθούν προτάσεις για αύξηση των ομάδων είτε στη Super League 2, είτε στη Football League.

Με δηλώσεις του στην ΕΡΤ Σερρών, ο κ. Βασιλειάδης είπε επί του θέματος: «Σε μια αναδιάρθρωση, ποτέ τα πάντα δεν είναι ρόδινα και πάντοτε υπάρχουν αδικίες. Το θέμα είναι να κοιτάζουμε τη μεγάλη εικόνα και η μεγάλη εικόνα είναι ότι στο τέλος το ελληνικό ποδόσφαιρο βγαίνει ωφελημένο. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο…

Δεν μπορούμε να ξαναζήσουμε περιόδους που οι επαγγελματικές ομάδες θα αποχωρούν στα μισά της σεζόν. Θα φεύγουν στα μισά της σεζόν πτωχευμένες και η Πολιτεία, η οποία θα αναγκάζεται να φέρνει τροπολογίες, να βρίσκει λύσεις για να καλύψει αυτά τα προβλήματα. Το ξέρετε, το γνωρίζετε και οι περισσότερες από αυτές τις ομάδες που “φωνάζουν”, το έχουν βιώσει στο παρελθόν. Και εγώ ως Πολιτεία το έχω βιώσει από την δική μου την πλευρά, από τους τρόπους και τις λύσεις που ψάχνω κάθε φορά να βρω».

Για το εάν θα γίνει κάτι για τις ομάδες της Γ’ Εθνικής (όπως ο Πανσερραϊκός), που ουσιαστικά θα παίζουν στη Δ’ κατηγορία, απάντησε: «Οι πρωταθλήτριες ομάδες θα ανέβουν σε μια κατηγορία, η οποία θα έχει ένα σοβαρό τηλεοπτικό συμβόλαιο και θα έχει ελπίδα και μέλλον. Γιατί αυτήν τη στιγμή, αν δεν γινόταν η αναδιάρθρωση, δεν θα είχαμε επί της ουσίας καμία κατηγορία πλην της πρώτης, που και αυτή με τεχνικό τρόπο ζει.

Να κοιτάζουμε λίγο τη μεγάλη εικόνα και σε κάθε περίπτωση τον αριθμό των ομάδων τον αποφασίζει η Ομοσπονδία. Εμείς δώσαμε μια πρόταση, αν είχαν εναλλακτική ή αν είχαν άλλο σχέδιο ας το υλοποιούσαν. Εμείς είχαμε συγκεκριμένο πλάνο, συγκεκριμένο σχέδιο… Προφανώς υπάρχουν αδικίες, αλλά στο τέλος και σε βάθος πενταετίας όλοι θα καταλάβουν ποιο είναι το σωστό για το ελληνικό ποδόσφαιρο».