Για δεύτερο σερί παιχνίδι της Serie A η Αταλάντα έμεινε στο 0-0 και έμεινε πίσω στην «κούρσα» διεκδίκησης της τέταρτης θέσης, η οποία οδηγεί στο επόμενο Champions League. Ένα όνειρο που για την ομάδα του Μπέργκαμο φαινόταν μακρινό στην αρχή της σεζόν, αλλά πλέον θα είναι έως και αποτυχία εάν «σβήσει».

Και μπορεί η «λευκή» ισοπαλία με την Ίντερ στο Μιλάνο να μην ήταν γκέλα, αντίθετα να θεωρείται ένα σημαντικό αποτέλεσμα, αλλά το εντός έδρας 0-0 με την Έμπολι που θέλει να αποφύγει τον υποβιβασμό (βρίσκεται 2 βαθμούς κάτω από την επικίνδυνη ζώνη) αποτελεί δεδομένα μια χαμένη ευκαιρία.

Από την άλλη, το χθεσινό αποτέλεσμα δεν ήταν μόνο θέμα κακής απόδοσης, αλλά και ατυχίας σε συνδυασμό με αναποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια. Η δεύτερη καλύτερη επιθετική επίδοση στην Ιταλία με 64 γκολ (65 έχει η Γιουβέντους) δεν μπόρεσε να βρει έστω ένα γκολ, έχοντας 47(!) τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι 18 εντός εστίας.

Μάλιστα, από το διάγραμμα με τα σουτ και τις κεφαλιές που έγιναν προς το αντίπαλο τέρμα, φαίνεται πως μόλις ένα από αυτά πήγε… στα περιστέρια. Τα περισσότερα σταμάτησαν στον τερματοφύλακας της Εμπολι, τον Πολωνό Μπαρτομέι Ντραγκόφσκι, ο οποίος πραγματοποίησε το παιχνίδι της ζωής του, με 17 επεμβάσεις.

Το ακόμη πιο εκνευριστικό για την Αταλάντα, είναι το γεγονός ότι ο Ντραγκόφσκι δεν θεωρείται ο βασικός τερματοφύλακας της Έμπολι, αλλά ο δεύτερος στην ιεραρχεία, πίσω από τον Ιβάν Προβεντέλ. Έτσι, ο Πολωνός έγινε ο πρώτος αναπληρωματικός πορτιέρε στη Serie A που πήρε το απόλυτο 10 στην αξιολόγηση, από τη σεζόν 2009-10 που ξεκίνησε αυτή η αξιολόγηση.