Ο δεύτερος γύρος της Serie A ξεκινάει το Σάββατο από την Μπολόνια, όπου η τοπική ομάδα υποδέχεται την Κιέβο. Οι γηπεδούχοι θέλουν να βάλουν τέλος στο αρνητικό σερί των δύο ηττών, ενώ οι φιλοξενούμενοι ζητούν την τρίτη εκτός έδρας νίκη τους στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια. Από τη Μπολόνια αμφίβολος είναι ο Κονέ, που ταλαιπωρείται από τραυματισμό. Η Κιέβο αναμένεται να παραταχθεί χωρίς προβλήματα. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 19:00.

Στις 21:45 η Ίντερ αντιμετωπίζει την Πεσκάρα στο Σαν Σίρο. Οι «νερατζούρι» θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες, μετά από τρία αρνητικά αποτελέσματα και τον έναν βαθμό συγκομιδής, ώστε να παραμείνουν στην πρώτη πεντάδα. Οι φιλοξενούμενοι, από τη μεριά τους, αναμένεται να αγωνιστούν με ανεβασμένο ηθικό, μετά τη μεγάλη νίκη που πέτυχαν στη Φλωρεντία την προηγούμενη αγωνιστική.

Το μεσημέρι της Κυριακής η Τορίνο υποδέχεται τη Σιένα. Η ομάδα του Τζαμπιέρο Βεντούρα παραμένει αήττητη τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές και θέλει να συνεχίσει το καλό σερί, ξεφεύγοντας από την επικίνδυνη ζώνη. Από τη μεριά τους οι παίκτες του Τζουζέπε Ιακίνι ψάχνουν απεγνωσμένα βαθμούς για να παραμείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της παραμονής. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 13:30.

Στις 16:00 θα διεξαχθεί το… κυρίως πιάτο της 20ης αγωνιστικής.

Η Κάλιαρι, χωρίς τον τιμωρημένο Ίβο Πούλγκα στον πάγκο της, θέλει τη νίκη κόντρα στη Τζένοα για να την προσπεράσει στη βαθμολογία. Οι φιλοξενούμενοι, που θα στερηθούν τις υπηρεσίες του Τσίρο Ιμόμπιλε, θα προσπαθήσουν να μείνουν αήττητοι για τέταρτο συνεχόμενο ματς.

Στη Σικελία η Κατάνια υποδέχεται τη Ρόμα. Οι γηπεδούχοι στηρίζονται στην έδρα τους και θα προσπαθήσουν να την εκμεταλλευτούν και στο παιχνίδι με την ομάδα του Ζέμαν, η οποία εκτός έδρας έχει να επιδείξει 5 νίκες και ισάριθμες ήττες.

Η έτερη ομάδα της Ρώμης, η Λάτσιο υποδέχεται την Αταλάντα και θέλει τη νίκη για να συνεχίσει την καταδίωξη της Γιουβέντους. Η ομάδα του Μπέργκαμο από την άλλη θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά από 3 αγωνιστικές στις οποίες έχει πάρει μόλις έναν βαθμό.

Η πρωτοπόρος Γιουβέντους δοκιμάζεται στο Ένιο Ταρντίνι κόντρα στην πάντα επικίνδυνη Πάρμα. Παιχνίδι «ανοιχτό» σε κάθε πρόβλεψη, καθώς η ομάδα του Ρομπέρτο Ντοναντόνι είναι αήττητη στην έδρα της, ενώ εκείνη του Αντόνιο Κόντε έχει την καλύτερη εκτός έδρας συγκομιδή στη Serie Α με 22 βαθμούς σε 9 αγώνες.

Στο Φριούλι αναμετρώνται η Ουντινέζε με τη Φιορεντίνα. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε καλή κατάσταση, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν να «σβήσουν» την αναπάντεχη ήττα που υπέστησαν από την Πεσκάρα την προηγούμενη αγωνιστική.

Στο Σαν Πάολο η Νάπολι υποδέχεται την Παλέρμο. Η ομάδα του Βάλτερ Ματζάρι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και θέλει να δώσει συνέχεια στις νίκες, ενώ οι Σικελοί, οι οποίοι βρίσκονται σε δύσκολη θέση, θα αγωνιστούν χωρίς τον τιμωρημένο Ίλιτσιτς.

Η αυλαία της 20ης αγωνιστικής πέφτει στις 21:45 με την αναμέτρηση της Σαμπντόρια με τη Μίλαν. Οι γηπεδούχοι ψάχνουν βαθμούς για να απομακρυνθούν περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ οι φιλοξενούμενοι, χωρίς τον τιμωρημένο Πατσίνι, θέλουν να επιβεβαιώσουν την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Συνοπτικά οι αγώνες της 20ης αγωνιστικής της Serie A

Σάββατο 12/01

19:00: Μπολόνια – Κιέβο
21:45: Ίντερ – Πεσκάρα

Κυριακή 13/01

13:30: Τορίνο – Σιένα
16:00: Κάλιαρι – Τζένοα
Κατάνια – Ρόμα
Λάτσιο – Αταλάντα
Πάρμα – Γιουβέντους
Ουντινέζε – Φιορεντίνα
Νάπολι – Παλέρμο
21:45: Σαμπντόρια – Μίλαν

Πηγή: sport-fm.gr