Είχε να νικήσει στην έδρα της εδώ και ένα μήνα. Και το κατάφερε με αντίπαλο τη Ρόμα, μια από τις ομάδες που διεκδικούν έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Νάπολι, επικρατώντας με το εμφατικό 4-1, επέστρεψε στις εντός έδρας επιτυχίες, κάνοντας τους οπαδούς της να ονειρεύονται ξανά τίτλο ή, στη χειρότερη περίπτωση, έξοδο στη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Έντινσον Καβάνι, ο οποίος πέτυχε 3 γκολ και απέδειξε πως είναι ο κορυφαίος επιθετικός του Καμπιονάτο. Η απόδοση του Ουρουγουανού ενθουσίασε τον πρόεδρο, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, όπως φάνηκε από όσα δήλωσε στο συνδρομητικό «Mediaset Premium».

«Αυτό το καλοκαίρι απέρριψα πρόταση 55 εκατ. ευρώ για τον Έντινσον και από όσα βλέπω, μάλλον έπραξα σωστά. Ο παίκτης μας αξίζει πολύ περισσότερο, κάθε εβδομάδα αποδεικνύεται αυτό», τόνισε ο πρόεδρος της Νάπολι.

Φήμες θέλουν την Μάντσεστερ Σίτι να βρίσκεται πίσω από αυτή την πρόταση. «Δεν μπορώ να σας αποκαλύψω ποια είναι η ομάδα που μου πρόσφερε αυτά τα λεφτά για τον Καβάνι, αλλά σας διαβεβαιώνω πως δεν ήταν η Μάντσεστερ Σίτι. Πάντως, μιας και αναφέρατε την ομάδα του Μαντσίνι, να σας ομολογήσω πως θα μου άρεσε πολύ να δω τον Καβάνι δίδυμο με τον Μπαλοτέλι. Θα έκαναν σπουδαία πράγματα μαζί», είπε ο Ντε Λαουρέντις, χωρίς, ωστόσο, να εξηγήσει αν το δίδυμο αυτό θα ταίριαζε στη Νάπολι ή θα μπορούσε να συσταθεί στη Μάντσεστερ Σίτι.

Υπάρχει ρήτρα για τη μεταγραφή του Καβάνι, έτσι δεν είναι; «Αν έρθει κάποια ομάδα και μου καταθέσει τη ρήτρα, είναι θέμα του παίκτη να αποφασίσει τι θα κάνει. Αν θέλει να αλλάξει περιβάλλον και να φύγει ή αν επιθυμεί να συνεχίσει στην ομάδα μας και να μείνει. Ας βρεθεί ομάδα που να καλύπτει τη ρήτρα του Καβάνι και μετά ρωτήστε εκείνον για το μέλλον του», απάντησε ο πρόεδρος των «παρτενοπέι».

Πώς κρίνετε την πορεία της ομάδας σας; «Έχουμε 10 βαθμούς περισσότερους από πέρσι. Έχουμε την δεύτερη καλύτερη άμυνα και την τρίτη καλύτερη επίθεση. Άρα πηγαίνουμε καλά. Επιθυμία μου είναι να βλέπω την ομάδα να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να κερδίζει. Και μέχρι τώρα, παράπονο δεν έχω», τόνισε ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις.

Πηγή: sport-fm.gr