Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Μίλαν, ο Αλεξάντερ Πάτο ευχαρίστησε τους πάντες για τα χρόνια που πέρασε στο Μιλάνο, αποχαιρετώντας τους μετά την επισημοποίηση της μεταγραφής του στην Κορίνθιανς.

Αποκτήθηκε από τη Μίλαν το καλοκαίρι του 2007, όταν ακόμα ήταν ανήλικος. Έκανε το ντεμπούτο του τον Ιανουάριο του 2008, στον αγώνα με τη Νάπολι, όπου σημείωσε το πρώτο του γκολ.

Από τότε ο Αλεξάντερ Πάτο αγωνίστηκε σε 150 ματς με τη φανέλα των «ροσονέρι», πετυχαίνοντας 63 γκολ. Οι 16 μυϊκοί τραυματισμοί του, η συνεχείς πτώση της απόδοσής του, καθώς και η επιθυμία του να επιστρέψει στη Βραζιλία, οδήγησαν τη διοίκηση της Μίλαν στην απόφαση να αποδεχτεί τα 15 εκατ. ευρώ της Κορίνθιανς και να τον παραχωρήσει, βάζοντας τέλος στην ιταλική «περιπέτεια» του διεθνούς επιθετικού.

Λίγο πριν αναχωρήσει για την πατρίδα του, ο Βραζιλιάνος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Μίλαν και ευχαρίστησε τους ανθρώπους του συλλόγου. «Θέλω να αποχαιρετίσω και, κυρίως, να ευχαριστήσω τους πάντες.

Από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο άνθρωπο με τον οποίο συνεργάστηκα αυτά τα αξέχαστα χρόνια στο Μιλάνο. Πηγαίνω στην Κορίνθιανς, όπου θα έχω τη δυνατότητα να αγωνίζομαι περισσότερο. Όμως, δεν θα είναι εύκολο να ξεχάσω τη Μίλαν. Είμαι και θα είμαι για πάντα συνδεδεμένος με τη φανέλα της, τα χρώματά της και τους οπαδούς της. Ιδίως σε αυτούς απευθύνω το πιο μεγάλο ευχαριστώ μου», ήταν τα λόγια του Πάτο.

Πηγή: sport-fm.gr