Ο Ρότσα με τις συνθήκες που διαμορφώνονται περιμένει από πέντε παίκτες να ανεβάσουν τον Παναθηναϊκό στο Β΄ γύρο.

Το έμψυχο δυναμικό που έχει στα χέρια του ο Χουάν Ραμόν Ρότσα μπορεί να αποδυναμωθεί κι άλλο τις επόμενες μέρες.

Μπορεί και να μη φύγουν εύκολα, βέβαια, οι παίκτες που έχει στο μυαλό της η διοίκηση, ωστόσο είναι τέτοιες οι συνθήκες, που ορισμένοι ποδοσφαιριστές, όπως οι Βύντρα, Χριστοδουλόπουλος, Φορναρόλι, Μπουμσόνγκ -και ειδικά με τους χειρισμούς της τελευταίας εβδομάδας-, έχουν περάσει στη συνείδηση του κόσμου ως… ανεπιθύμητοι.

Έτσι ο «Ινδιάνος» θα πρέπει να παρουσιάσει έναν Παναθηναϊκό με όσο το δυνατόν λιγότερα «όπλα». Ειδικά αν φύγει και ο Σισοκό για το Κόπα Αφρικα τον ερχόμενο μήνα. Πώς θα το πετύχει; Θα πρέπει φυσικά να πάρει περισσότερα από παίκτες που στον πρώτο γύρο δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Επιπλέον θα δοθεί η δυνατότητα στα νέα παιδιά να παίξουν περισσότερο, αν κι απ’ αυτά τα παιδιά δεν υπάρχουν άμεσα απαιτήσεις και θα είναι ρίσκο να φορτωθούν νωρίς ένα τόσο μεγάλο βάρος.

Ο Μαυρίας έχει καθιερωθεί, ο Τριανταφυλλόπουλος βαδίζει στον ίδιο δρόμο και τώρα ελπίζουν να έχουν περισσότερο χρόνο οι Λαγός, Φουρλάνος, Χουχούμης και ο νεαρός φορ Αποστολόπουλος που θα ανέβει στην πρώτη ομάδα.

Ας δούμε, όμως, ποιοι είναι οι παίκτες από τους οποίους, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, περιμένουν όλοι περισσότερα στον Παναθηναϊκό…

Κουίνσι

Βασικός σε πέντε ματς

Ο Γκανέζος αποκτήθηκε για να είναι βασικός. Ηρθε αργά, όμως, και φέτος ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς. Τελευταία φορά που έπαιξε ήταν στις 22/11 με τη Μάριμπορ. Μετράει οκτώ συμμετοχές στο πρωτάθλημα και βασικός ήταν μόνο σε πέντε παιχνίδια. Στην Ευρώπη έχει άλλα πέντε ματς (στα τρία βασικός). Σύνολο 13 αγώνες, χωρίς να έχει σκοράρει και χωρίς να έχει μοιράσει ασίστ.

Σαφώς μικρή προσφορά από τον Γκανέζο που μπορεί να δώσει περισσότερα. Είναι παίκτης που μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο τον Παναθηναϊκό, ειδικά τώρα που δεν θα υπάρχει ο Χριστοδουλόπουλος και ίσως και ο Σισοκό.

Πίντο

Να κερδίσει τον Ρότσα

Το καλοκαίρι ο Βελάσκες είχε κερδίσει τις εντυπώσεις, αλλά ο Πίντο έκανε πιο σταθερά βήματα και ήταν βασικός, μέχρι που τραυματίστηκε με τον ΟΦΗ στις 29/10 κι επέστρεψε στο πρόσφατο ματς Κυπέλλου με την Προοδευτική.

Με δεδομένο ότι ο Βύντρα είναι στην πόρτα της εξόδου και πιθανότατα και ο Μπουμσόνγκ, και ότι ο Βελάσκες δεν πείθει, θα πρέπει να δείξει στον Ρότσα ότι είναι παίκτης στον οποίο μπορεί να στηριχθεί η άμυνα.

Έχει κι αυτός οκτώ ματς στο πρωτάθλημα (όλα βασικός), τέσσερα σε Ευρώπη κι ένα στο Κύπελλο.

Χαμπίμπ Σο

Δύναμη στο κέντρο

Ο Φερέιρα πίστευε πολύ τον Πάπε Χαμπίμπ Σο κι αυτό φαίνεται ότι ισχύει για τον Ρότσα. Ούτε ο σενεγαλέζος χαφ κατάφερε να δώσει τα αναμενόμενα στον πρώτο γύρο, εξαιτίας του τραυματισμού του.

Τώρα δείχνει να έχει αφήσει στο παρελθόν τα προβλήματα και να είναι έτοιμος για μία νέα αρχή. Στο πρωτάθλημα έχει τρεις συμμετοχές, όλες ως αλλαγή, και μετράει συνολικά 36 λεπτά. Βασικός ήταν μόνο στο Λονδίνο με την Τότεναμ και στον Κορυδαλλό με την Προοδευτική.

Μετράει κι ένα γκολ μπαίνοντας αλλαγή στο πρώτο ματς Κυπέλλου. Μπορεί να δώσει δύναμη στα χαφ και να βοηθήσει το «τριφύλλι» να αλλάξει την εικόνα του.

Τοτσέ

Περισσότερη ουσία

Ο Ισπανός δεν… γεμίζει το μάτι των οπαδών. Σε συμμετοχές βέβαια μετράει ικανοποιητικό αριθμό. Έχει δώδεκα στο πρωτάθλημα (οι δέκα ως βασικός) με πέντε γκολ και μία ασίστ. Έχει κι εννέα αγώνες στην Ευρώπη με δύο γκολ κόντρα σε Λάτσιο και Τότεναμ.

Αυτή τη στιγμή με τον Πετρόπουλο να αποχωρεί και τον Φορναρόλι στο περιθώριο, θα κληθεί να σηκώσει το βάρος στο σκοράρισμα.

Εισπράττει ετησίως 500.000 ευρώ, που δεν είναι μικρό ποσό για τα δεδομένα του συλλόγου. Θα πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματικός, πάντως. Διαφορετικά το καλοκαίρι τον περιμένει «κούρεμα» στο οικονομικό ή και το… διαζύγιο.

Μπαρμπαρούσης

Στοίχημα ο β’ γύρος

Το καλοκαίρι όλοι απορούσαν πότε θα προσαρμοστεί και θα βοηθήσει, αφού μέχρι τον Νοέμβριο έπρεπε να πάει τρεις φορές στη Νέα Ζηλανδία για παιχνίδια της εθνικής. Ο Φερέιρα ενέκρινε όμως την απόκτησή του και δυστυχώς επαληθεύτηκε η ανησυχία όλων.

Τώρα ο ομογενής ακραίος επιθετικός έχει έναν γύρο για να αποδείξει ότι η απόκτησή του δεν ήταν αποτυχία. Λογικά με την έλλειψη του Λάζαρου και του Σισοκό στο Κόπα Αφρικα θα πάρει περισσότερες ευκαιρίες.

Έχει τέσσερις συμμετοχές στο πρωτάθλημα (δύο ως βασικός) και σύνολο 156 λεπτά και δύο 90λεπτα στο Κύπελλο με μία ασίστ.

Πηγή: sday.gr