Το όνομά του έσπερνε τρόμο μόνο με το άκουσμά του. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι αποτελούσε έναν από τους πλέον διαβόητους ultras των ιταλικών γηπέδων, είναι και γόνος μιας οικογένειας που είναι μπλεγμένη για τα καλά με τη Μαφία. Ο Τζενάρο Ντε Τομάζο, γνωστός και ως «a carogna», ή ελληνιστί «ψοφίμι»/«πτώμα» γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα οικογενειακό περιβάλλον που είναι συνυφασμένο με δύο φατρίες της Καμόρα: τους Misso του Ριόνε Σανιτά και τους Τζουλιάνο στη Φοτσέλα.

Πατέρας του είναι ο Τσίρο Ντε Τομάζο, ο οποίος έχει καταδικαστεί για σχέση με την Καμόρα και για ναρκωτικά και θείος του είναι ο Τζουζέπε Ντε Τομάζο, ο επονομαζόμενος «δολοφόνος». Οπότε, καταλαβαίνει κανείς ότι οι εναλλακτικές στον επαγγελματικό του προσανατολισμό ήταν… περιορισμένες.

Ο Genny είχε και ένα πάθος: τη Νάπολι. Με τα χρόνια έγινε ο επικεφαλής των Mastiffs, οι οποίοι θεωρούνται οι πιο βίαιοι οπαδοί των «παρτενοπέι». Ωστόσο, η δράση του στα… χνάρια της οικογένειας δεν σταμάτησε και το «ψοφίμι» -με τα πολλά- έπεσε στα χέρια των ιταλικών Αρχών και καταδικάστηκε με δέκα χρόνια φυλάκισης για διακίνηση ναρκωτικών, κατά κύριο λόγο εκεί που έκανε κουμάντο: στα γήπεδα.

Ο Ντε Τομάζο είχε γίνει παγκοσμίως γνωστός το 2014, όταν στις 3 Μαΐου, στον τελικό του Copa Italia μεταξύ της αγαπημένης του ομάδας και της Φιορεντίνα που διεξήχθη στη Ρώμη, έγινε ο άνθρωπος από τον οποίον κρίθηκε η τύχη του αγώνα. Κάποιες ώρες πριν τη σέντρα, ένας οπαδός της Νάπολι, ο Τσίρο Εσπόζιτο, είχε δολοφονηθεί από έναν οπαδό της Ρόμα, τον Ντανιέλε Ντε Σάντις, ο οποίος καταδικάστηκε με 16 χρόνια φυλάκισης.

Ο κίνδυνος να μην πραγματοποιηθεί το ματς ήταν μεγάλος, καθώς στους οπαδούς της ομάδας από την Καμπανία επικρατούσε αναταραχή. Το «ψοφίμι» συντόνισε την κερκίδα, έκανε κάποια νεύματα στους υπόλοιπους να ηρεμήσουν και μετά από διαπραγματεύσεις με τον αρχηγό, Μάρεκ Χάμσικ, έδωσε το «ΟΚ» για να γίνει η σέντρα.

Λίγους μήνες αργότερα του επιβλήθηκε πενταετής απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα (το λεγόμενο Daspo), που ήταν η τρίτη φορά για εκείνον. Παράλληλα, το «ψοφίμι» τιμωρήθηκε και με διετή φυλάκιση, ωστόσο τίποτα από όλα αυτά δεν φάνηκε να τον φοβίζει.

Πλέον συνεργάζεται με τη Δικαιοσύνη

Όμως, πλέον φαίνεται ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει για εκείνον. Όντας φυλακισμένος στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Ρεμπίμπια, στη Ρώμη, ο Ντε Τομάζο αρχίζει να λυγίζει. Σύμφωνα με τη La Cronaca της Νάπολη, το στόμα του άνοιξε και αρχίζει να συνεργάζεται με τις Αρχές. Μάλιστα, τα νέα αυτά έφτασαν στα αυτιά των άμεσα ενδιαφερόμενων, αυτών δηλαδή για τους οποίους γνωρίζει πράγματα για τη δράση τους, σε υποθέσεις που σχετίζονται με τη Μαφία.

Μαζί με τον θείο του, τον «δολοφόνο» Γκαετάνο και το δεξί του χέρι, τον Τζιοβάνι Οραμπόνα, ο Genny είχε στήσει για πολλά χρόνια μια μεγάλων διαστάσεων εγκληματική οργάνωση, η οποία μοίραζε ναρκωτικά που έρχονταν από την Ολλανδία, σε όλη την περιφέρεια της Καμπανίας. Η φυλάκισή του ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2017, αλλά η δράση του δεν σταμάτησε ούτε πίσω από τα σίδερα. Το προηγούμενο καλοκαίρι είχαν βρεθεί στο κελί του έξι κινητά τηλέφωνα, ένα μάλιστα νέας γενιάς smartphone, με τα οποία φέρεται να συντόνιζε τις… δουλειές του από το σωφρονιστικό ίδρυμα στο Πότζιορεάλε.

Η απομόνωση ήταν η πρώτη λύση των Αρχών και η επόμενη η μεταφορά του σε πιο «σκληρές» φυλακές. Το σκηνικό αυτό οδήγησε το «πτώμα» να… αναστηθεί και να αρχίζει να αποκαλύπτεται στους εκπροσώπους του Κράτους. Με τα καμώματά του και μέσα στη φυλακή, η ποινή του αυξήθηκε τον προηγούμενο Νοέμβρη στα 18 χρόνια και αυτό φαίνεται πως ήταν αρκετά δυνατό χτύπημα για εκείνον.

Οι Αρχές ελπίζουν ότι ο Genny θα αρχίσει να αποκαλύπτει τα μυστικά του για τα κυκλώματα ναρκωτικών, τα οποία έχουν πάρει ισχυρή θέση και γύρω από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Ιταλίας, όπως φαίνεται και από τις συχνές -πλέον- συλλήψεις σκληροπυρηνικών οπαδών.