Η πρώτη φορά που ελληνικές ομάδες θα αναμετρηθούν στο Basketball Champions League είναι απόψε, με τόπο συνάντησης τη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τους «16» της διοργάνωσης (19:30, Novasports 2). Μάλιστα, ο σημερινός θα είναι ο πρώτος ελληνικός «εμφύλιος» στην Ευρώπη, πέραν αυτών μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, μετά από εννιά ολόκληρα χρόνια.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου θα έχει τελικά στη διάθεσή του τον Χάτσερ, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του στο χέρι, αλλά όχι και τον Τζόουνς, ο οποίος πρόκειται να υποβληθεί σε επέμβαση στο γόνατο, που θα τον αφήσει εκτός για περίπου 3-4 μήνες.

Στον αντίποδα, ο Λούκα Μπάνκι δεν μπορεί να υπολογίζει στους δύο Βασίληδες, Καββαδά και Ξανθόπουλο, ενώ εκτός, λόγω ίωσης, έμειναν και οι Μωραΐτης, Ρογκαβόπουλος.

Το Παλατάκι αναμένεται να είναι πιο γεμάτο από ποτέ σε αυτήν τη σεζόν, καθώς ο κόσμος δείχνει «ζεστός» στο να συμβάλει στην προσπάθεια να σταθεί ψηλά το μπασκετικό τμήμα του συλλόγου. Οι Θεσσαλονικείς θέλουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους, στην οποία έχουν αυτήν τη σεζόν δύο νίκες επί της ΑΕΚ σε δύο επισκέψεις της, ενώ σίγουρα θα προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν και το τρίποντο, στο οποίο έχουν ποσοστό 45,2%, το καλύτερο στο BCL αυτής της αγωνιστικής περιόδου.

Η Ένωση θέλει νίκη ή στη χειρότερη περίπτωση μια ήττα με μικρή διαφορά από τον ΠΑΟΚ, που θα είναι ανατρέψιμη στη ρεβάνς της επόμενης Τετάρτης (13/03, 19:30), όπου το ΟΑΚΑ περιμένει για πρώτη φορά αυτήν τη σεζόν πάνω από 10.000 κόσμου. Είχε εντυπωσιακά παιχνίδια στη φάση των ομίλων, ενώ στο ματς με τον Προμηθέα έβγαλε μια δυναμική, την οποία… πούσαρε με από τα ματς για το Διηπειρωτικό Κύπελλο.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Αλεξάνταρ Γκλίσιτς (Σερβία), Μάριους Τσιούλιν (Ρουμανία) και Σεργκέι Ζάστσουκ (Ουκρανία).