Το ένα μπορεί να μη βοηθήσει για το άλλο. Ωστόσο, ο Αρσέν Βενγκέρ μίλησε για τα δύο στοιχεία που θέλει να δει από το παιχνίδι της Άρσεναλ με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραίσκάκης». Αφενός να εξάγει συμπέρασμα για τους παίκτες που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής αφετέρου, να καταλάβει η ομάδα του την πρωτιά στον δεύτερο όμιλο.

«Ήρθαμε εδώ για τη νίκη και για να προσπαθήσουμε έτσι να πάρουμε την πρωτιά» είπε αρχικά ο Αλσατός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης της Τρίτης για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και συνέχισε, αναφερόμενος στους παίκτες που συμπεριέλαβε στην αποστολή και αυτούς που άφησε πίσω στο Λονδίνο:

«Όταν παίζεις με τραυματίες και κουρασμένους παίκτες είναι δύσκολο το έργο σου. Όμως όλοι οι παίκτες μας είναι έμπειροι. Έχουμε διεθνείς και έχουμε και πολλούς νέους για να δώσουν δύναμη στην ομάδα. Εγώ απλά βλέπω το ματς αυτό σαν ένα ακόμη που θέλουμε να νικήσουμε. Αν δεν είχαμε προκριθεί θα έφερνα έναν με δύο παίκτες ακόμα εδώ αλλά όχι περισσότερους. Είναι προς όφελος όλων μας το να νικήσουμε το ματς, μετά την ήττα μας στην Αγγλία».

Για τα συμπεράσματα που περιμένει να εξάγει από το παιχνίδι με τους «ερυθρόλευκους», είπε: «Ένα τέτοιο παιχνίδι μας επιτρέπει να δούμε και παίκτες που δεν έχουμε παρακολουθήσει πολύ. Θέλουμε όμως να τελειώσουμε πρώτοι τον όμιλο. Μας δίνεται η ευκαιρία να το κάνουμε αυτό».

Μάλιστα, ο Αρσέν Βενγκέρ σχολίασε και το θέμα της πίεσης που του ασκείται από τον Τύπο και τους οπαδούς των «κανονιέρηδων», προκαλώντας έκπληξη με τα λόγια του: «Πρέπει να κοιτάμε το τι λένε οι στατιστικές και όχι το αν χάσαμε έναν αγώνα. Προσωπικά δεν νιώθω καμία πίεση γι’ αυτό. Η μόνη πίεση που μπορεί να έχω και να νιώθω είναι το να κερδίσω το επόμενο ματς και να δω τους παίκτες μου να παίζουν το αγαπημένο μου στιλ ποδοσφαίρου. Θα εκπλαγείτε εάν μάθετε και καταλάβετε το ότι δεν νιώθω καθόλου πίεση».

Πηγή: Sport-fm.gr