Στο περιστατικό με το στρινγκ που άφησε στον πάγκο του Ολυμπιακού, μετά την αποχώρηση των «ερυθρόλευκων» από το ΟΑΚΑ, στα μισά του χθεσινοβραδινού ημιτελικού Κυπέλλου, αναφέρθηκε μέσω ραδιοφωνικών του δηλώσεων ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ανέφερε συγκεκριμένα: «Είναι άτυχο τουλάχιστον να δίνεται αυτή η σημασία σε αυτήν την λανθασμένη κίνηση. Θεωρώ ότι χθες έγιναν τραγελαφικά πράγματα από πλευράς Ολυμπιακού και με τον τρόπο που προκαλούσαν οι αθλητές του. Παρόλα αυτά, το κάθε Μέσο έχει το δικαίωμα να αφιερώνει όσο χώρο θέλει στο περιστατικό. Κατ’ εμέ, κακώς δόθηκε τόση έκταση. Ήταν μία λανθασμένη κίνηση και θα ήθελα να απολογηθώ σε όλους τους ανθρώπους του μπάσκετ, εκτός των ανθρώπων του Ολυμπιακού, γιατί αυτοί το προκάλεσαν. Ήταν μια λανθασμένη κίνηση, πάνω στον ενθουσιασμό».

Αρχικά, ο κ. Γιαννακόπουλος τόνισε μέσω του Sport24 Radio: «Μας στεναχωρεί που για ακόμη μια φορά που έχασε ο Ολυμπιακός επί Αγγελόπουλων, δεν έχουν παραδεχθεί την ανωτερότητά μας. Αγωνιστικά, ο Παναθηναϊκός ήταν καταπληκτικός. Πετούσαν τις μπάλες από τα 9 μέτρα… Ένα μεγάλο μπράβο στον κόσμο που δεν απάντησε στις προκλήσεις των αντιπάλων. Θέλω να πιστεύω πως θα υπάρξει παραδειγματική τιμωρία».

Όσον αφορά τα παράπονα των Πειραιωτών για τη διαιτησία, σχολίασε: «Πολλές ομάδες έχουν παράπονα σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο. Βεβαίως, δεν υπάρχει θέμα στη σχέση μας. Θεωρώ πως υπάρχουν διαφορετικά κριτήρια. Πρέπει να υπάρχει μία συνισταμένη και να ισχύουν τα ίδια κριτήρια. Φαινόταν πως ήμασταν πιο έτοιμοι. Έχει συμβεί πολλές φορές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Θυμάμαι τον Βράνκοβιτς να βγαίνει με τρία και τέσσερα φάουλ στα πρώτα λεπτά. Πάω στο πρόσφατο παιχνίδι της Ευρωλίγκας: είχαμε 25-6 βολές. Χάσαμε 14 πόντους, αποδεχθήκαμε την ήττα».